Guvernul pregateste ordonante de sarbatori

 

Executivul a aprobat in sedinta de miercuri proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante in perioada vacantei parlamentare. Vor putea fi emise ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice, si anume: finante publice si economie, transporturi si infrastructura, comunicatii si educatie.

La fel a procedat Guvernul Boc si in vacanta de vara, cand la sfarsitul lui august au fost aprobate cele mai importante acte normative in domeniul transporturilor – noua lege a serviciilor de transport public local (Legea 163/2011), infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti (OG 21/2011), introducerea obligativitatii dotarii vehiculelor cu anvelope de iarna (Legea 161/2011) si  infiintarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (OG nr. 26/2011).

Ordonantele din perioada sarbatorilor de iarna si putin dupa vor fi inaintate spre aprobare Parlamentului, potrivit procedurii legislative, pana la reluarea lucrarilor Parlamentului in prima sesiune ordinara a anului 2012.

Tot in sedinta de miercuri, Guvernul a alocat 800.000 de lei pentru cheltuielile Zilei Nationale si implinirii a 93 de ani de la Marea Unire, ce se vor aniversa la Alba Iulia si. Suma de 400.000 de lei a fost alocata Institu]iei Prefectului jude]ului Alba, iar alte 400.000 de lei au fost destinate municipalita]ii Alba Iulia. Fondurile provin din Fondul de Rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.