Guvernul taie subventiile pentru construirea locuintelor

 

Guvernul a sistat acordarea de subventii pentru construirea locuintelor proprietate personala in cadrul Programului national derulat de Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, ordonanta de urgenta fiind adoptata in sedinta din 9 noiembrie si publicata marti in Monitorul Oficial. Actul normativ initiat de MDRT argumenteaza ca, din cauza crizei economice, statul nu a mai putut deconta subventiile solicitate la plata de consiliile locale pentru locuintele finalizate.

\”Incepand din data intrarii in vigoare a acestei ordonante de urgenta (15 noiembrie 2011, n. red.), statul nu mai acorda subventii de la bugetul de stat prin Programul national pentru sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala (…)\”, prevede noua OUG. Cei care au depus deja cereri la consiliile locale, inainte de intrarea in vigoare a actului normativ vor beneficia, totusi, de subventie.

Executivul sustine ca amanarea adoptarii acestei OUG \”ar avea consecinte negative\” asupra bugetului MDRT, \”neexistand suficiente surse de finantare\” a Programului national pentru sprijinirea construirii de locuinte. “In situatia in care programul ar continua sa se deruleze, statul va trebui sa-si onoreze obligatiile, conform prevederilor legale, prin neindeplinirea acestora riscand actiuni in instanta din partea beneficiarilor care nu isi vor primi subventiile\”, se arata in documentul guvernamental.

Subventiile acordate pana acum in acest program erau de 30% din constructie, dar nu mai mari de 15.000 de euro si nici peste creditul ipotecar contractat pentru construirea locuintei. Programul prin care se acorda ajutorul este derulat prin autoritatile administratiei publice locale, subventia fiind acordata de Ministerului Dezvoltarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.