IANIS CARGO: Poți să crești în vremea pandemiei COVID-19?

1

Da! Transporturile expres sunt legate, într-un mod direct, de industria auto. Și da! Producătorii auto au redus „la ralanti” turația motoarelor, în ultima perioadă. Să abordezi, rapid și în mod corect, clienți de transport din alte sectoare poate reprezenta biletul de intrare pe o pistă unde încă poți ambala mașinile. Managementul IANIS CARGO a mizat pe aceasta și a câștigat. Cum?

Am observat apetitul companiei ploieștene de transport expres, înființate în 2013, pentru segmentul IT și pentru inovație, încă din timpul vizitei pe care am făcut-o la sediul central, în luna februarie a acestui an. Iar, în acea perioadă, nimeni nu își punea problema pandemiei COVID-19. 

Atunci când lucrurile au fost afectate, în mod iremediabil, de aceasta, nu am avut semne de întrebare privind capacitatea reală a managementului de a se adapta. În fond, întotdeauna a mizat pe flexibilitate, construind, chiar, instrumente în acest sens.

COVID-19 nu a însemnat decât momentul în care mecanismele deja create să lucreze la maxim.

Mădălin Stănilă, director executiv IANIS CARGO: „O dată cu oprirea motoarelor industriei auto, toți furnizorii de rang secund și terț au fost nevoiți să urmeze același trend. Cererile clienților s-au prăbușit, în acest context. Am fost nevoiți să ne adaptăm și să ne îndreptăm, rapid, către alte zone, precum transportul pentru industria on-line sau transportul materialelor PPE.”

IANIS CARGO a urmat, în acest context, o strategie bazată pe deschiderea spre un spectru mai larg al industriilor active, cu precădere spre industria on-line, farmaceutică și cea a bunurilor de larg consum.

O manieră nouă de organizare în transporturi

Concret, IANIS CARGO își propune o nouă manieră de gestionare a transporturilor de mărfuri, în această perioadă, în care virusul COVID-19 a debalansat mersul firesc al oricărui proces logistic.

„Suntem conștienți de faptul că lanțul logistic este de maximă importanță, mai ales în această conjunctură inedită. Este motivul pentru care IANIS CARGO propune o serie de măsuri și soluții pentru desfășurarea optimă a transporturilor. Am decis, încă dinainte de declararea stării de urgență, să protejăm angajații: am făcut dezinfecție la birou, am încercat limitarea interacțiunilor, am instituit munca de acasă, acolo unde a fost posibil, și am oferit echipamente de protecție. Credem că efectele negative se vor transmite, treptat, și către alte domenii de activitate, de aceea, măsurile ar trebui să fie punctuale, pentru a-i sprijini pe cei care sunt cel mai puternic afectați”, a precizat Mădălin Stănilă.

Și flota a urmat un proces extrem de strict.

Dragoș Grecu, director operațional IANIS CARGO: „Echipa noastră de specialiști, după o amănunțită studiere a legislației impuse de starea de urgență, a întreprins mai multe măsuri, dintre care pot enumera: dezinfectarea sistematică a întregii flote de care dispunem, controlul periodic al șoferilor atât la plecare în cursă, cât și la sosire, monitorizarea mărfurilor cu de-amănuntul, mai ales în cazul produselor perisabile, dovada de livrare către client în timp real în format electronic.”

Există variante pentru dezvoltare, chiar și în timp de criză?

IANIS CARGO demonstrează că da! Atunci când protagonistă este o companie de transport care a învățat să se reinventeze în orice context economico-social. Furnizorul de transport expres din Ploiești a reușit să se adapteze, în plină situație de urgență (care a acaparat întreaga Europă), prin flexibilitate și, mai presus de tot, prin LOIALITATE!

Dar despre ce înseamnă să fi loial în vreme de criză și despre mecanismele care au așezat compania IANIS CARGO în poziția de supraviețuitor al pandemiei COVID-19, vom discuta în numărul din mai al revistei Ziua Cargo.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.