Încă 14,6 km din Autostrada de Centură București Sud, în șantier

Întregul Lot 2 al Autostrăzii de Centură București Sud se află în execuție, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a înmânat constructorului, Asocierea SA&PE Construct-Spedition UMB-Tehnotrade, în 29 octombrie, ordinul de începere a lucrărilor pe cei 14,6 km din secțiunea 2.

Ministrul Lucian Bode, aflat pe șantier, a declarat: „Centura de Sud a Bucureștiului reprezintă o prioritate a mea (…). În luna iunie înmânam ordinul de începere pentru secțiunea 1 și iată că sunt în măsură să vă pot spune că aveți front total de lucru, odată cu ordinul de începere pe care l-ați primit astăzi pentru cei 14,6 km. Sper ca la sfârșitul lunii noiembrie, cei de la CNAIR să vă poată înmâna ordinul de începere și pentru lotul 1. Din păcate pe lotul 3 sunt nemulțumit, pentru că nu avem un antreprenor serios, pe care CNAIR l-a și penalizat. Din această cauză nu avem nici documentația aferentă pentru acest lot, astfel încât să poată începe lucrările pe toți cei 52 de km din Centura de Sud a Bucureștiului”.

Ministrul a detaliat și stadiul lucrărilor la zon a de nord a Centurii București: „La secțiunea de nord avem un contract de proiectare și execuție semnat, două loturi sunt în contestație, iar celălalt lot este în procedura de reevaluare a ofertelor. Este foarte importantă realizarea Autostrăzii de centură, nu numai pentru București, ci și pentru România, deoarece acest obiectiv este parte integrantă a Coridorului 4 Pan-European. Ne-am propus ca până în 2023 să finalizăm partea de sud a Inelului de Autostradă, cei 52 de km, iar pentru partea de nord, după ce semnăm celelalte 3 contracte, să finalizăm și acest segment până în 2024. Este clar că anul 2020 este anul investițiilor și mai ales al investițiilor în autostrăzi”.

Autostrada de Centură Bucureşti va avea 100,9 km și va face parte integrantă din Coridorul Pan-European IV, care traversează România de la Vest la Est, pe direcţia Nădlac-Arad-Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Piteşti-Bucureşti-Constanţa. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.