Încă 9 autobuze electrice Karsan intră pe trasele publice, la Focşani

Încă 9 autobuze Karsan e-Atak, achiziţionate cu fonduri europene, vor intra pe traseele de transport public din Focşani.

„Cele nouă autobuze electrice Karsan e-Atak se adaugă celorlalte şapte autobuze electrice Karsan e-Jest care sunt deja folosite, din luna decembrie 2022, de Societatea de Transport Public Focşani. Autobuzele Karsan e-Atak vor fi folosite doar pe traseele din interiorul municipiului. Obiectivul administraţiei locale este ca, până la finele acestui an, pe străzile municipiului Focşani să circule doar autobuze electrice“, a precizat Primăria Focşani.

Autobuzele electrice au fost achiziţionate în cadrul proiectului „Modernizarea transportului public în Municipiul Focşani” prin care ne-am propus reducerea poluării în oraş, dar şi asigurarea unor servicii de transport în comun de calitate.

Proiectul, implementat cu fonduri europene, are o valoare de peste 38,4 milioane de lei şi prevede achiziţionarea a 16 autobuze electrice, dintre care nouă de 10 metri şi şapte de şase metri, realizarea a 16 staţii de încărcare lentă, precum şi cinci de încărcare rapidă, precum şi a unui sistem de ticketing şi de informare a călătorilor.

Autobuzele electrice folosite deja pe trasee au, în medie, o autonomie de 170 km, sisteme de informare traseu, sisteme de ticketing şi sunt dotate cu rampă acces pentru persoane cu mobilitate redusă şi podea joasă pentru a permite accesul uşor pentru bătrânii sau părinţii cu cărucior.

În paralel, Societatea de Transport Public Focşani derulează o altă investiţie: amplasarea de panouri fotovoltaice, prin care va asigura un sfert din energia electrică necesară încărcării autobuzelor electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.