Incepe montarea acoperisului la Stadionul Lia Manoliu

 

La Stadionul National \”Lia Manoliu\” din Bucuresti incepe montarea acoperisului, dupa ce structura de rezistenta a fost finalizata, a anuntat, joi, primarul general Sorin Oprescu, aflat in inspectie pe santierul din Bd. Basarabiei. \”Nu dorim altceva decat sa dam certitudine oamenilor ca, asa cum am promis, stadionul va fi gata in luna martie anul viitor, astfel incat pe la inceputul lunii august sa aiba loc inaugurarea oficiala, respectiv meciul Romania-Argentina\”, a afirmat edilul.

La sfarsitul anului 2010, stadiul fizic al lucrarilor este urmatorul:

– Structura de rezistenta – finalizata.

– Structura metalica a acoperisului – finalizata.

– Scaune montate: 80%.

– S-a inceput montajul cablurilor pentru acoperis.

– Instalatiile – executate 60%.

– Finisaje – executate 60%.

– S-a inceput mobilarea lojelor.

– Actul aditional pentru amenajari exterioare si echipare stadion conform standarde UEFA finalizat.

– Nu exista intarzieri fata de grafic.

In ceea ce priveste asigurarea managementului stadionului, Sorin Oprescu a spus ca pana in prezent si-au manifestat interesul sase companii multinationale specializate in astfel de lucrari. Practic, firma care va castiga licitatia va contribui cu aproape 50% alaturi de Primaria Capitalei, urmand sa se asigure intretinerea stadionului, utilitatile si organizarea evenimentelor, precum si a magazinelor din jurul stadionului, mergand pana la construirea de cafenele si restaurante, a mentionat edilul.

Bogdan Hreapca, seful Directiei investitii din cadrul PMB, a aratat ca in intervalul martie-septembrie anul viitor va fi construita o parcare supraterana in incinta Complexului \”Lia Manoliu\”, cu o capacitate de 1.500 de locuri pe 3 etaje. Aceasta va fi realizata din materiale usoare iar pe terasa constructiei se va amenaja un teren polisportiv, care va fi pus la dispozitia doritorilor. Primarul general a adaugat ca, in caz de nevoie, sunt gandite alte doua parcari, la intrarea in stadion, pe partea stanga si pe dreapta. Fiecare dintre acestea va avea 3-4 etaje si o capacitate de aproximativ 3.000 de locuri. Tot ca o suplimentare a numarului de locuri de parcare ar fi si construirea unei parcari pe locul unde acum se afla o autobaza RATB.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.