Infrastructura turistica, finantata european in Calimanesti-Caciulata

1

 

Doua contracte de finantare in cadrul Programului Operational Regional, ce vor fi implementate in zona Calimanesti-Caciulata din judetul Valcea, au fost semnate miercuri de Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Este vorba despre reabilitarea si modernizarea DJ648 Ionesti – Olanu, in valoare de 26,4 milioane de lei, din care 20,9 milioane fonduri nerambursabile, si proiectul “Mirajul Oltului”, de 35 de milioane de lei, din care 11 milioane nerambursabili.

 

Proiectul Mirajul Oltului – extinderea infrastructurii turistice de agrement a statiunii Calimanesti – Caciulata va imbunatati si extinde gradul de acces al turistilor la sursele de apa minerala si va crea facilitati pentru investitorii privati pentru realizarea de noi capacitati de servicii integrate: parc acvatic si centru de relaxare in zona centrala a statiunii Calimanesti, parc de agrement si sport Jiblea, alei pietonale, pasarele si traseu de cura. De asemenea, se va derula o campanie de marketing care va contribui la imbunatatirea imaginii zonei la nivel national si international. Valoarea toala a proiectului ce se va derula pe parcursul a 31 de luni este de 34.981.301,21 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 11.075.538,50 lei.

Reabilitarea si modernizarea DJ 648 Ionesti – Olanu – limita judet Olt prevede construirea a 9 km de drum si a doua poduri din beton armat. Autoritatile urmaresc reducerea costurilor si cresterea eficientei transportului de marfuri si de persoane, a gradului de siguranta rutiera pentru utilizatorii drumului si a locuitorilor localitatilor tranzitate. In plus, se vizeaza fluidizarea traficului, eficientizarea transportului public, imbunatatirea accesului rutier in general, cresterea activitatii economice in zona si facilitarea crearii de noi locuri de munca. Durata de implementare a proiectului este de 37 de luni, iar valoarea sa totala este de 26.401.746,36 lei, din care 20.919.123,78 lei este valoarea finantarii nerambursabile acordate.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.