INS: Înmatriculări auto noi în T2

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 1,5%, iar cele pentru transportul mărfurilor au crescut cu 4,6% în trimestrul II 2018 faţă de trimestrul II 2017, potrivit datelor comunicate în 7 august de Institutul Național de Statistică (INS).

foto: Jean-Mihai Pâlșu

S-au înregistrat creṣteri cu 5,0% la categoria mopede ṣi motociclete ṣi scăderi la autoturisme ṣi la autobuze ṣi microbuze cu 1,6%, respectiv 1,5%.

În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, au fost înregistrate creṣteri la categoria remorci ṣi semiremorci ṣi la categoria autotractoare, cu 22,0% ṣi respectiv cu 7,5%, ṣi scădere la autocamioane cu 3,3%.

Faţă de T1 din 2018, în T2 înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 1,3%, iar cele pentru transportul mărfurilor au crescut cu 4,1%.

Înmatriculările noi de vehicule rutiere se referă la vehiculele rutiere înmatriculate pentru prima dată în România. Acestea cuprind vehiculele noi, inclusiv cele achiziṭionate în leasing, precum ṣi vehiculele la mâna a doua din import.

Datele nu includ reînmatriculările datorate schimbării proprietarului în urma vânzării autovehiculului, tramvaiele şi troleibuzele, vehiculele militare, remorcile din agricultură şi vehiculele de locuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.