Interzis in Timisoara

Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa, instituirea interdictiei de tranzitare a orasului pentru vehiculele de mare tonaj care nu sunt inscrise in judetul Timis.

\”Din cauza actiunii prefectului Mircea Bacala, in momentul de fata, suntem pusi in situatia de a respecta strict hotararile Comisiei de Circulatie, prin care este complet interzisa intrarea in municipiul Timisoara a autovehiculelor de mare tonaj, cu exceptia celor apartinand persoanelor fizice si juridice care isi au domiciliul/sediul in judetul Timis. Politia Rutiera trebuie sa respecte legea si sa ii sanctioneze contraventional pe toti transportatorii rutieri din alte localitati care tranziteaza orasul Timisoara, intrucat prin actiunea prefectului Mircea Bacala devine imposibila gasirea unei solutii legale prin care autovehiculele de mare tonaj sa aiba dreptul de a tranzita orasul nostru\”, arata Gheorghe Ciuhandu.

El precizeaza ca in momentul in care instanta de judecata va decide ca hotararile de consiliu local prin care au fost instituite taxa de tranzit si normele metodologice de aplicare a acesteia sunt legale, Primaria Timisoarei va solicita in instanta ca Institutia Prefectului sa suporte daunele financiare aduse orasului prin neplata taxei de tranzit in perioada in care cele doua hotarari au fost suspendate. \”Constat cu surprindere faptul ca prefectul judetului Timis si-a depasit atributiile, facand un abuz clar de putere in momentul in care a solicitat Politiei Rutiere sa nu amendeze transportatorii care nu achita taxa de tranzit, inainte de a face dovada comunicarii actului de atacare a hotararii de consiliu local prin care a fost instituita taxa. Este inimaginabil faptul ca reprezentantul guvernului in teritoriu solicita organelor care ar trebui sa vegheze la respectarea legii tocmai nerespectarea acesteia\”, afirma, de asemenea, Gheorghe Ciuhandu.

145 de sanctiuni pentru carausi

De la inceputul anului 2010 si pana in prezent, politistii comunitari au depistat si sanctionat 145 de contravenienti care nu au respectat prevederile HCL 486/2006, care interzice stationarea voluntara ori parcarea autovehiculelor de mare tonaj, cu masa maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, pe domeniul public sau privat al municipiului Timisoara. Aceasta restrictie se excepteaza pe timpul operatiunilor de incarcare/descarcare sau imbarcare/debarcare, insa conducatorii acestor vehicule au obligatia sa respecte semnalizarea rutiera din zona.

\”Desi exista montate indicatoare prin care se aduce la cunostinta hotararea consiliului local, unii soferi ignora aceste prevederi. Tot de la inceputul anului, au fost aplicate 106 colante autoadezive, iar suma pe care contravenientii au trebuit sa o achite este cuprinsa intre 1000 si 2500 lei. Locatiile unde au fost depistate comiterea unor astfel de fapte sunt mai tot timpul aceleasi, pe strazile Grigore Alexandrescu, Locotenent Ovidiu Balea, Divizia 9 Cavalerie, Grigore T. Popa, Calea Buziasului, Calea Aradului si Calea Sagului\”, se precizeaza intr-un comunicat postat pe site-ul Primariei Timisoarei.

Sursa foto: www.primariatm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.