Investitii de 4,23 miliarde lei la metrou

 

Programul de investitii al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii prevede alocarea din buget a sumei de 4,23 miliarde lei pentru ca Metrorex sa extinda reteaua, sa achizitioneze trenuri noi si sa amenajeze instalatii pentru persoane cu dizabilitati.

 

Astfel, Metrorex va investi 1,64 miliarde lei pentru cele 9 noi statii de metrou si 6,2 km de tunele ale tronsonului Raul Doamnei (Drumul Taberei) – Hasdeu (Universitate) de pe Magistrala 5 (Pantelimon – Universitate – Drumul Taberei), care beneficiaza si sprijinul Bancii Europene de Investitii de si 390,46 milioane lei pentru statia si depoul Valea Ialomitei, de pe aceeasi magistrala. Ambele se vor finaliza, ca lucrari de structura, in 2014.

De asemenea, Metrorex va investi 1,19 miliarde lei pentru achizitia a 37 de trenuri noi, in 2015, pentru echiparea noilor magistrale. Totodata, Metrorex va aloca 758,54 milioane lei pentru finalizarea, in 2014, a Magistralei 4, prin tronsonul Parc Bazilescu – Straulesti, unde va fi construit si un depou multimodal.

Alte 84,60 milioane lei vor fi alocate pentru 76 de lifturi si cinci platforme inclinate pentru peroanele cu dizabilitati, plus 171,89 milioane de lei pentru modernizarea substatiilor electrice ale Magistralelelor 1 si 3 de metrou, obiective ce vor fi terminate in 2012.

Metrorex mai pregateste construirea Magistralei 6, intre Aeroportul International “Henri Coanda” si Bucuresti, dar si a Magistralei 7, intre cartierele Rahova si Colentina.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.