Iosif Szentes, mandat prelungit la șefia CFR Călători

Iosif Szentes4Contractul de mandat al directorului general al CFR Călători, Iosif Szentes, a fost prelungit, marți, prin decizia Consiliului de Administrație al CFR Călători, a anunțat purtătorul de cuvânt al companiei, Alina Predescu.

“Voi sta alături de toți cei care împărtășesc aceleași valori ale corectitudinii și vă mulțumesc tuturor celor care veți duce mai departe trenul numit ‘CFR'”, a declarat Iosif Szentes.

Iosif Szentes a fost numit director general al companiei CFR Călători începând cu data de 10 martie 2015. În perioada 10 octombrie 2014 — 10 martie 2015, Szentes a fost membru al Directoratului SNTFC ‘CFR Călători’ SA.

Iosif Szentes este inginer, a absolvit Facultatea Transporturi din cadrul Institutului Politehnic București, secția Tehnologia Transporturilor și Telecomenzi Feroviare.

Iată câteva date financiare după 2 ani de mandat, prezentate de Iosif Szentes:

“În perioada 2015 – 2016 am reușit să reintroducem tichetele de masă și să majorăm salariil în medie cu 28,82%.

În unele locații din țară condițiile de muncă s-au îmbunătățit.

Scăderea arieratelor de la peste 900 milioane în 2014 la 149 milioane in 2016, sub nivelul convenit cu Fondul Monetar Internațional, de 178 milioane de lei, încadrându-ne astfel în indicatorii propuși.

Anul 2016 s-a încheiat cu un profit de 32,8 milioane lei, iar veniturile proprii au fost de 1,12 miliarde de lei, în creștere cu 7% față de 2015.

Campania “STOP Furturilor” E important de subliniat faptul că printre factorii principali care au condus la aceste rezultate au fost și economia la consumul de combustibil prin măsurile luate pentru stoparea furturilor de motorină și economia la energia electrică (în condițiile în care activitatea a crescut cu 2%).

Parcul activ de vagoane al CFR Călători a crescut în 2016 cu aprx 20 % (de la 884 vagoane la aproximativ 1050).

Din punct de vedere al reparațiilor în 2016 s-au făcut mai multe decât în anii anteriori. Prin reparaţii programate și realizate cu fonduri proprii, au fost repuse în circulație un număr semnificativ din vagoanele modernizate care se aflau în parcul inactiv. Acestă cifră nu este una care să acopere necesitatea, capacitatea de transport devine insuficientă luând în calcul și afluența crescută generată acum de aplicarea HG 42/2017 privind călătoriile gratuite pentru studenți.

Din 27 decembrie 2016, CFR Călători a pus în circulație un vagon special dedicat transportului de biciclete și/sau skiuri.

Din luna mai 2016, CFR Călători se bucură de parteneriatul cu o firmă de telefonie mobilă, care constă în asigurarea accesului gratuit la internet via Wi-Fi, în 10 vagoane. Prin acest proiect, serviciul este disponibil în mai multe trenuri”.

Lista continuă AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.