Jaf de aur pe autostrada A1

 

Un autoturism care transporta bijuterii din aur a fost jefuit, marti dimineata, pe autostrada A1, de trei barbati mascati care au sustras 22 de kilograme de obiecte de pret evaluate la 1 milion de euro.

 

Politistii din Arges si judetele limitrofe au intrat in alerta, la operatiunile de cautare a suspectilor participand si un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor, conform informatiilor furnizate de reprezentantii Politiei Autostrazi. Cei doi barbati din masina atacata, angajati ai unei firme de bijuterii din Bucuresti, detinuta de un cetatean turc, sustin ca atacatorii erau deghizati in politisti si ar fi folosit baston reflectorizant. Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Arges, comisarul sef Danut Dinu, masina, care transporta bijuterii din aur pentru o expozitie organizata la Ramnicu Valcea, a fost atacata in zona km 83 al autostrazii A1, pe sensul de mers Bucuresti – Pitesti. \”Cele doua victime au relatat ca o persoana aflata intr-un autoturism care avea aspectul unei masini oficiale le-a facut semn sa traga pe dreapta. Dupa ce au oprit, trei barbati care aveau fetele acoperite au spart geamurile laterale fata ale masinii si au sustras 22 de kilograme de bijuterii, apoi au parasit locul faptei\”, a precizat el.

Cei doi barbati din masina jefuita au fost condusi la sediul IPJ Arges pentru continuarea audierilor. Anchetatorii iau in calcul toate \”ipotezele de lucru\”, inclusiv \”o inscenare, o actiune la pont si o urmarire\”. \”Cei doi barbati au sunat la 112 cum ca ar fi fost talhariti. Potrivit declaratiilor lor, atacatorii le-au luat doua telefoane mobile, dar lor le-a mai ramas unul de rezerva, de pe care au sunat la 112. Jaful a durat, apreciez eu in baza declaratiilor lor, 3-4 minute, timp in care au fost sustrase trei genti cu 22 de kilograme de bijuterii, care le-ar fi fost luate de catre cei trei\”, a mai spus Dinu.

 

Transport de diletanti

Purtatorul de cuvant al Politiei Arges a precizat ca Politia nu ar fi avizat niciodata acest transport. \”Trebuie date explicatii de ce acest transport s-a facut impotriva legii, si nu potrivit legii. Nu exista niciun plan de deplasare si de transport al acestor bijuterii avizat de Politie, in conditiile in care Politia nu a fost anuntata si, oricum, nu ar fi avizat niciodata un asemenea plan, in conditiile in care transportul s-a efectuat cu o masina obisnuita, neechipata corespunzator si fara paza, asa cum prevede legea. Urmeaza sa verificam veridicitatea celor spuse de catre cei doi, daca a existat acel aur, daca s-a folosit baston reflectorizant, daca atacatorii aveau arme si sper ca, in cel mai scurt timp, sa-i prindem\”, a mai spus Danut Dinu.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.