Japonia ar investi mai mult in Romania, dar nu are suficiente informatii

 

Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in parteneriat cu JETRO (Japan External Trade Organization) a organizat seminarul cu tema „Punct de vedere japonez asupra Dezvoltarii Viitoare a Strategiei Industriale a Romaniei si Masurilor de Atragere a Investitiilor Straine”. „Am intrebat companiile japoneze de ce nu investesc mai mult in Europa de Est, in special in Romania, iar raspunsul pe care l-am primit a fost ca nu au suficiente informatii despre aceasta regiune”, a declarat Takeshi Ito, Director General JETRO, in cadrul prezentarii sale.

 

Printre participantii la eveniment s-au numarat E.S. Natsuo Amemiya, Ambasadorul Japoniei in Romania, Valentin Cismaru, vicepresedinte CCIR si presedinte al CCI Valcea, Takeshi Ito, director general JETRO Viena, Gabriela Parvu, consilier superior la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri al Romaniei si Liviu Voinea, director executive al Grupului Economiilor Aplicate. Takeshi Ito a prezentat un scurt istoric al dezvoltarii politicii industriale a Japoniei si cauzele principale pentru care companiile japoneze au investit preponderent in Ungaria, Republica Ceha si Polonia.

Liviu Voinea a expus motivele pentru care considera ca investitorii straini ar trebui sa gaseasca Romania ca loc atractiv pentru a-si plasa investitiile: gradul mai mare de protectie a investitorilor pe care il asigura Romania comparativ cu celelalte tari din Balcanii de Vest, posibilitatea utilizarii Dunarii pentru transport, accesul investitorilor straini la imprumuturi, marimea si dinamismul pietelor si faptul ca Romania poate fi punctul de plecare al investitiilor japoneze in Balcanii de Vest.

Valentin Cismaru a transmis din partea CCIR mesajul de solidaritate fata de poporul japonez in contextul catastrofei din Japonia si deschiderea Camerei Nationale fata de relatiile bilaterale romano-japoneze si fata de schimbarea de elemente de know-how cu partenerul japonez, in special in domeniul atragerii de investitii industriale. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.