Legile austeritatii, marti in plenul Parlamentului

Plenul reunit al Parlamentului se intruneste, marti, 29 iunie, la ora 10:00, pentru adoptarea legilor austeritatii in forma modificata, dupa ce Curtea Constitutionala le-a declarat, vinerea trecuta, partial neconstitutionale.

\”Daca vom avea un vot majoritar in plenul reunit, inseamna ca cele doua legi ar putea fi modificate conform deciziei Curtii Constitutionale, pentru a putea fi ulterior promulgate\”, a anuntat, luni, 28 iunie, presedintele Senatului, Mircea Geoana, dupa sedinta sedinta Birourilor permanente reunite.

Pentru a putea intra in vigoare de la 1 iulie, acestea trebuie sa fie promulgate pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, respectiv 30 iunie. Premierul Emil Boc a declarat duminica, la finalul videoconferintei cu prefectii, ca Guvernul este pregatit pentru orice varianta, raspunzand astfel unei intrebari legate de sansele care exista pentru ca masurile de austeritate sa intre in vigoare de la 1 iulie.

Eliberarea celei de-a cincea transe din imprumutul acordat de FMI Romaniei a fost amanata, deoarece board-ul FMI nu a mai discutat, luni, indeplinirea de catre tara noastra a obiectivelor economice pe care Romania si le-a asumat prin Scrisoarea de Intentie, discutia urmand a avea loc miercuri, 30 iunie.

 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.