Licitatie CFR de 1 miliard de lei

 

 

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA lanseaza, la 20 octombrie, licitatia pentru reabilitarea tronsonului Coslariu – Sighisoara, intre statiile Sighisoara si Atel. Valoarea estimata a lucrarii depaseste 1,09 miliarde de lei, fara TVA (257.265.999 euro, fara TVA), iar termenul de finalizare va fi de maximum 46 luni de la data atribuirii contractului, cu 24 de luni garantie.

 

Proiectul prevede lucrari de reabilitare/modernizare a infrastructurii feroviare, care sa asigure viteze maxime de cel putin 160 km/h pentru trenurile de calatori si 120 km/h pentru cele de marfa. Lucrarile vor fi executate pe linie dubla, sub trafic feroviar in zona lucrarilor pe intreaga perioada de executie. Concret, lucrarile vor cuprinde, pe lungimea de 28,226 km a caii ferate (intre km 299,3 – km 327,6), variante de traseu cale ferata dubla – 8,982 km, consolidarea terasamentelor – 2.318 m, protectia albiei si terasamentelor – 411 m, poduri – 15 poduri noi, podete – 24 podete noi, pasaje denivelate proiectate – 3 pasaje superioare, lucrari de tuneluri – 2 tuneluri cu lungimea 1.370 m, lucrari de protectia mediului – panouri fonoabsorbante 1.409 m.

Lucrarile vor viza electrificarea si energoalimentarea (inclusiv reabilitarea/modernizarea unei substatii de tractiune electrica, telecomunicatii feroviare (exclusiv GSM-R). De asemenea, vor fi executate lucrari de constructii civile (reabilitare cladiri si spatii aferente instalatiilor tehnologice si publicului calator, peroane, copertine, amenajari pentru persoanele cu dizabilitati).

Sursa de finantare este asigurata din fonduri de coeziune nerambursabile de la Comisia Europeana – 85% – si contributia de la bugetul de stat – de 15%. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic – 80% componenta financiara si 20% propunerea tehnica.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.