Licitație inițiată pentru construirea Autostrăzii Ploieşti-Buzău

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a inițiat, în 26 mai, procedurile de lansare a licitației pentru construirea celor trei loturi ale Autostrăzii Ploieşti-Buzău (63,25 km), prin transmiterea documentaţiei de atribuire către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) în vederea verificării.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a transmis următorul mesaj pe Facebook:

„Subliniez că licitația este pentru EXECUȚIA LUCRĂRILOR, adică efectiv construire. Proiectul tehnic de execuție este deja făcut și este parte din documentația de licitație. Asta înseamnă că imediat după semnarea contractului, constructorul va putea intra în teren.

Termen de execuție a lucrărilor: 20 de luni. 

Autostrada este împărțită în 3 loturi:

1) Nod Dumbrava pe A3 București-Ploiești-Mizil: 21km

2) Mizil-Pietroasele: 28,35km

3) Pietroasele-Buzău: 13,90km

Sunt prevăzute 6 noduri rutiere (vedeti planșele pentru amplasare), 42 de poduri/pasaje/viaducte, 4 parcări/spații de servicii și 2 centre de întreținere. Perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi și stații de încărcare pentru vehicule electrice în spațiile de servicii.

A7 este coloana vertebrală a Moldovei. 320km de la Pașcani pâna la autostrada A3 București-Ploiești (Dumbrava), trecând pe lângă Bacău, Adjud, Focșani și Buzău. A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în PNRR.

Ne propunem ca până la sfârșitul verii să scoatem la licitație sectorul Buzău-Focșani, iar până la sfârșitul anului Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.