Licitatie pentru drumurile din Olt si Arges

 

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a lansat licitatia deschisa pentru modernizarea a 533,82 km drum judetean si de interes local din Olt si Arges, in perioada 2011-2013. Valoarea estimata pentru proiectarea si executia lucrarilor pentru judetele Olt si Arges este de 556.858.064 lei fara TVA (Olt – 278.797.580 lei, fara TVA si Arges – 278.060.483 lei, fara TVA).

 

La realizarea lucrarilor se vor respecta standardele de cost stabilite de MDRT pentru aceste categorii de investitii din fonduri publice. Pentru realizarea investitiei nu sunt necesare exproprieri. Criteriul de atribuire al contractului este pretul cel mai scazut. Nu se accepta subcontractarea in integralitate a lucrarilor.

Durata contractului de achizitie publica include durata prevazuta pentru proiectarea si executia lucrarilor solicitate (3 ani) si perioada de rambursare a creditului (maxim 7 ani) dar nu mai tarziu de 2020. Durata de garantie a lucrarilor este de 2 ani de la semnarea receptiei la terminarea lucrarilor. In vederea reducerii costurilor se accepta folosirea unor solutii alternative, fara a se afecta caracteristicile prevazute in normele tehnice. Mai multe informatii despre procedura pot fi gasite la adresa www.e-licitatie.ro. Pentru toti operatorii economici interesati, MDRT va pune la dispozitie un exemplar din D.A.L.I., devize generale si liste de cantitati, expertize pentru drumurile judetene unde este cazul.

Licitatiile sunt organizate in cadrul Programului de Dezvoltare a Infrastructurii, iar Ministerul Dezvoltarii a ai lansat deja cateva licitatii, pentru reabilitarea drumurilor din 10 judete: Covasna, Brasov, Caras Severin, Mehedinti, Braila, Galati, Tulcea, Constanta, Suceava si Botosani. Investitiile sunt incluse in subprogramul privind modernizarea a 10.000 km de drumuri judetene si de interes local, in valoare de 4 miliarde de euro pe componentele gestionate de Ministerul Dezvoltarii si de aproape un miliard de euro pe componentele gestionate de Ministerul Mediului. Constructorii vor contracta lucrarile si le vor incepe din fonduri proprii sau din imprumuturi bancare garantate de stat. Autoritatea contractanta va incepe sa achite contravaloarea acestor lucrari abia din 2013, pe masura ce se vor finaliza.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.