Licitatii de 21 milioane lei pentru consilierea a 6 lucrari de autostrazi

 

CNADNR a lansat licitatiile pentru atribuirea contractelor de consiliere si asistenta de management, in suma totala de 21,27 milioane lei, pentru construirea a 6 tronsoane de autostrazi.

 

Este vorba despre achizitia de asistenta tehnica pentru proiectarea si realizarea urmatoarelor autostrazi:

* Arad-Timisoara si centura Arad – valoare estimata la 2,7 milioane lei;

* Cernavoda-Constanta – valoare estimata la 4,16 milioane lei;

* primul lot din Lugoj-Deva – valoare estimata la 1,52 milioane lei);

* Nadlac-Arad – valoare estimata la 4,08 milioane lei;

* Orastie-Sibiu – Loturile 1, 2, 3 si 4, – valoare estimata la 4,57 milioane lei) si Timisoara-Lugoj (4,23 milioane lei).

Valorile contractelor nu includ TVA. \”Aceste proceduri de licitatie fac parte din conditiile impuse prin contractele de finantare semnate de catre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana\”, se arata intr-un comunicat al CNADNR. Potrivit Companiei de Drumuri, firmele castigatoare isi vor aduce sprijinul in gestionarea contractelor finantate prin POS-T, pentru evitarea sau diminuarea intarzierilor si a cheltuielilor suplimentare.

Contractele vor fi finantate de la Uniunea Europeana, prin Fondul de Coeziune din cadrul Programului Operational Sectorial Transport 2007-1012. Autostrazile fac parte din Coridorul IV pan-european, care incepe in Germania, la Nurenberg, si se continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta, ruta continuand pana la Istanbul.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.