Licitatii prelungite cu 2 saptamani, pentru 4 autostrazi

 

Termenele de depunere a ofertelor si de deschidere a acestora pentru proiectarea si executia unor tronsoane ale autostrazilor Timisoara-Lugoj, Orastie-Sibiu, Lugoj-Deva si Nadlac-Arad au fost prelungite cu doua saptamani. Astfel, depunerea ofertelor se poate face pana in 28 februarie, fata de 14 februarie, cat era stabilit initial, iar deschiderea lor va fi in 1 si 2 martie, fata de 15 si 16 februarie, anunta CNADNR. Contractele vor fi semnate pe 4 si pe 5 aprilie.

 

\”Termenul a fost prelungit ca urmare a inregistrarii unui numar mare de solicitari de clarificari referitoare la documentatia de atribuire venite din partea potentialilor ofertanti, CNADNR SA neavand posibilitatea de a transmite raspunsul in termenul stabilit. Numarul ridicat de clarificari la documentatia de atribuire a fost determinat de complexitatea si valoarea procedurilor de achizitie publica (valori cuprinse intre 200.000.000 euro si 700.000.000 euro/procedura). Licitatiile au atras interesul firmelor de constructii si proiectare atat din Romania, cat si din strainatate, numarul intentiilor de participare fiind de patru ori mai mare decat in cazul procedurilor derulate pana in prezent de Companiei\”, se arata intr-un comunicat al CNADNR.

In data de 10 decembrie 2010, CNADNR a lansat licitatia pentru executia tronsonului Nadlac-Arad, in lungime de 38,8 km si un cost estimat de 993,6 milioane lei, fara TVA.

In data de 11 decembrie 2010, CNADNR a demarat licitatia pentru proiectarea si executia unei portiuni de 27,4 km din tronsonul de autostrada Lugoj-Deva. Valoarea lucrarilor este estimata la 1,1 miliarde lei, fara TVA.

La data de 14 decembrie au fost lansata licitatiile pentru constructia a inca doua tronsoane din Coridorul IV Pan-european. Este vorba de doua loturi din autostrada Timisoara-Lugoj si de patru loturi din Orastie-Sibiu. Cele doua loturi din Timisoara-Lugoj au o lungime de 35,1 km si un cost estimat de 878,4 milioane lei, fara TVA (peste 1 miliard lei cu TVA). Pentru Orastie-Sibiu, in lungime de 82 km, valoarea estimativa este de 2,9 miliarde de lei, fara TVA (3,5 miliarde lei cu TVA). Lucrarile sunt finantate prin fonduri europene.

Tronsoanele de autostrada au ca durata de proiectare si executie 30 de luni, din care 6 luni proiectare si 24 executie, la care se adauga 24 de luni garantie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.