Linie maritima pentru navele Ro-Ro si ferry-boat, intre Constanta si Pendik

 

Noua linie maritima pentru navele Ro-Ro si ferry-boat, care va lega porturile Constanta si Pendik (Turcia), va fi inaugurata chiar in vara acestui an, a anuntat vineri, la Constanta, Anca Boagiu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii.

 

Impreuna cu omologul sau turc, Binali Yildirim, Anca Boagiu a efectuat turului tehnic de documentare in acvatoriul Portului Constanta, la bordul navei \”Anghel Saligny\”. Ea a declarat presei ca protocolul de colaborare ratificat intre Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta (CNAPMC) si Portul Pendik (regiunea Istanbul), constituie o componenta importanta a cresterii tranzitului maritim, deschizand oportunitati transportului de calatori si marfa intre Romania si Republica Turcia, precum si intre Europa, Asia si Orientul Apropiat. \”Timp de doua zile, impreuna cu colegul meu turc, am reusit sa punem bazele relansarii unui mai vechi proiect ce vizeaza cresterea tranzitului de marfuri intre cele doua tari, a transportului de pasageri, schimbul de experienta in domeniul planificarii strategice a dezvoltarii portuare, minimizarea timpului necesar pentru procedurile si operatiunile legate de diferitele tipuri de marfa. Cat despre relansarea curselor cu nave Ro-Ro si ferry-boat, despre ratificarea acestui protocol, eu nu inteleg de ce nu s-a facut pana acum avand in vedere ca studiile tehnice erau pregatite deja\”, a declarat Anca Boagiu.

Ministrul Transporturilor a precizat ca Romania are un mare avantaj in promovarea strategiilor regionale de cooperare in domeniul maritim, avand in vedere faptul ca tara noastra a fost desemnata coordonatorul Strategiei Dunarii. \”Preocuparea noastra este, in acest moment, sa unificam strategiile de dezvoltare pentru Dunare si Marea Neagra si sa cream conexiuni cu Portul Rotterdam, utilizand Canalul Dunare-Marea Neagra, astfel incat cresterea volumului de marfuri sa situeze Portul Constanta pe locul al doilea in Europa, ca volum de marfuri tranzitate\”, a subliniat Anca Boagiu. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.