Marea curatenie de Pasti

Simultan cu marea asfaltare, Primaria Capitalei a inceput si curatenia de Pasti, sustinuta de cele sase sectoare, care se intrec sa puna la bataie cat mai multe flori si spatii verzi.

 

Vremea buna de acum doua saptamani a mobilizat autoritatile inca de pe atunci, insa ultima zapada le-a dat peste cap planurile. Luni insa, odata cu cele 12 grade Celsius aduse de soare, au fost reluate si lucrarile de primavara. Sorin Oprescu a vrut sa se detaseze de “Luna curateniei” din trecut, pentru a marca faptul ca operatiunile de gradinarit vor dura pana in toamna. \”Ne-am pregatit pentru «Marea curatenie», asa cum am intitulat actiunea de salubrizare a orasului, in paralel cu «Campania de verde», in cadrul careia vrem sa plantam cat mai multi pomi. Dar actiunile vor continua si dupa incheierea campaniei\”, a anuntat Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Potrivit edilului general, trotuarele vor fi spalate cu detergent, cladirile \”mazgalite cu grafitti\” vor fi curatate, vor fi reconditionati si verificati stalpii de pe marile artere atat din punct de vedere al iluminatului, cat si din cel al starii lor. Administratia Strazilor va continua lucrarile de asfaltare in conformitate cu prevederile contractelor de garantie sau intretinere a arterelor, iar Administratia Lacuri, Parcuri, Agrement Bucuresti se va ocupa de curatenia in parcuri.

Oprescu s-a intalnit si cu directorii scolilor si gradinitelor din Capitala, carora le-a prezentat planul actiunii de curatenie, dar si cu unii presedinti ai asociatiilor de bloc, pe care ii va ajuta cu materiale obtinute din donatii ale marilor firme de profil. \”Incercam sa declansam si emulatia cetatenilor, pe ajutorul carora ne bazam, astfel incat sa constatam ca actiunea noastra nu a ramas fara un impact vizual, urmand ca ulterior sa continuam aceste actiuni\”, a spus Oprescu.

Masinute de spalat trotuarul

In Sectorul 6, programul intocmit de primarul Cristian Poteras cuprinde o etapa de salubrizare generala, urmata de curatarea spatiilor verzi, a strazilor, trotuarelor, intretinerea spatiilor verzi, de ridicarea deseurilor si evacuarea lor imediata, precum si de toaletarea arborilor si a gardului viu. Firma de salubrizare Urban SA si lucratorii ADP Sector 6 s-au lansat in actiuni intense, ce se desfasoara zilnic, dupa un program strict. Cetatenii pot face sesizari, sugestii sau recomandari, la telefoanele 021/413.91.17, 0757.024.222 si 0800.88.11.88 (gratuit) sau la adresa de mail dispecerat@salubritate.ro.

Primarul Neculai Ontanu a angrenat forte sporite de la ADP Sector 2 si firma de salubrizare Supercom, care au sarcini precise, pe date calendaristice. Lucrarile de infrumusetare a Sectorului 2 cuprind intretinerea celor 20 de parcuri, refacerea spatiilor verzi, a scuarurilor, a intersectiilor si plantbandelor, a zonelor aferente ansamblurilor de blocuri si a locurilor de joaca pentru copii. Au loc lucrari de toaletare a vegetatiei, replantari, refacerea gazonului, tuns gard viu, refacerea si intretinerea zonelor florale, se reface si se inlocuieste mobilierului stradal deteriorat: cosuri de gunoi, containere pentru deseurile selective, banci.

Operatiuni similare se desfasoara si in celelalte sectoare ale orasului. Primaria Sectorului 3 executa lucrarile prin intermediul firmei Rosal si a ADP-ului, primarul Liviu Negoita continuand, practic, actiunile de personalizare a intersectiilor, bulevardelor si altor zone importante, pe care le-a inceput inca din primul mandat, astfel incat sectorul a devenit unicat in Bucuresti.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.