McDonald’s Țările de Jos, aprovizionat de camioane care merg pe ulei de cartofi prăjiți

Neste, companie care produce biodiesel prin rafinarea deșeurilor și reziduurilor, McDonald’s Țările de Jos (Olanda) și compania de transport și logistică HAVI au creat un parteneriat de economie circulară.

Acesta presupune reciclarea uleiului de gătit utilizat la prăjirea cartofilor de la restaurantele McDonald’s din Țările de Jos pentru convertirea sa în biodiesel, de către Neste. Combustibilul va fi folosit de către camioanele HAVI care aprovizionează lanțul de fast-food din Olanda. Biodieselul Neste permite clienților reducerea gazelor cu efect de seră cu 90%, în comparație cu motorina din resurse fosile.

În cadrul acestui parteneriat de economie circulară, HAVI joacă un rol central, în calitate de colector al uleiului uzat de la toate cele 252 de restaurante McDonald’s olandeze. Neste convertește, apoi, acest ulei în biodiesel, în cadrul rafinăriei sale din Roterdam.

Prezent în Țările de Jos din 2011, Neste a lansat biocombustibilul MY Renewable Diesel pe piața olandeză în octombrie 2019. Acesta este disponibil pe teritoriul acestei țări în peste 90 de stații de alimentare.

În afară de Țările de Jos, Neste MY Renewable Diesel este disponibil pentru clienți și în Finlanda, Suedia, Letonua, Lituania și SUA (California și Oregon).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.