Metrorex are doua oferte pentru achizitia de trenuri noi

 

Metrorex a primit doua oferte, de la companiile CAF (Spania) si Bombardier (Canada), pentru achizitia a 16 trenuri noi, valoarea estimativa a contractului fiind de 107,2 milioane euro. Anuntul de licitatie a fost lansat in aprilie, iar noile trenuri urmeaza sa circule pe Magistralele 1, 2 si 3.

 

\”Vom avea trenuri noi, mai intai 16 garnituri pentru inlocuirea parcului vechi, iar restul pentru liniile noi care se vor deschide\”, a declarat, vineri, directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.

Contractul are o durata de 38 luni si este finantat printr-un credit de la Banca Europeana de Investitii si bugetul de stat. Trenurile au in total 96 de vagoane si vor inlocui garniturile vechi de tip IVA. Achizitia celor 16 trenuri este inclusa, alaturi de alte 21 de garnituri, in acordul de imprumut incheiat in 2009 de Guvern cu Banca Europeana de Investitii (BEI), de 395 milioane euro, pentru constructia Magistralei V Drumul Taberei-Universitate.

In prezent, parcul de metrouri al Metrorex numara 44 de trenuri noi de tip Bombardier si 31 de trenuri de constructie veche de tip IVA.

Compania Bombardier este unul dintre cei mai mari constructori de avioane, echipamente si sisteme pentru transportul feroviar si este prezent in Romania din 1996, prin divizia Transportation, care are sediul central in Berlin, Germania. Compania a livrat din 2000 si pana in prezent companiei Metrorex 44 de trenuri, precum si sisteme de semnalizare.

Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) este o companie din Spania specializata in producerea si intretinerea de material rulant si furnizarea de echipamente si componente pentru industria feroviara. Compania a avut anul trecut un profit de aproape 130 milioane euro si de-a lungul timpului a livrat metrouri in Mexic, Turcia, Suedia, Franta, Anglia (Heathrow Express), Portugalia si China (Hong-Kong Lar Airport).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.