Mihai Manole, numit director interimar la CFR Marfă

cfr-marfa%cc%86-tren-masiniConsiliul de Administraţie al SNTFM CFR Marfă SA a decis în şedinţa de joi numirea lui Mihai Manole în funcția de director general interimar al societăţii, după ce fostul director general și mai mulți membri din conducerea companiei au fost reținuți de procurorii DIICOT și sunt prezentați instanței de judecată, cu propunerea de arestare preventivă, pentru vânzarea subevaluată a 2.450 de vagoane.

Într-un comunicat transmis redacției se precizează că Mihai Manole este angajatul CFR Marfă încă de la înfiinţarea societăţii, în anul 1998, şi a parcurs toate etapele profesionale în cadrul societăţii, de la inginer, şef serviciu până la cea de director locomotive.

“Numirea unui director general interimar asigură cadrul necesar continuităţii activitaţii CFR Marfă. Asigurăm pe această cale toţi partenerii noştri de afaceri, respectiv: clienţi, furnizori sau creditori că activitatea societăţii va fi continuată în condiţii normale”, se mai arată în comunicat.

DIICOT a precizat miercuri, după 63 de percheziții la 40 de suspecți în acest dosar – dintre care 21 au fost reținuți iar 19 dintre ei sunt prezentați Tribunalului Timiș, pentru a primi mandat de arestare preventivă, că “în manoperele frauduloase sunt implicați factori de decizie de la nivelul central și teritorial al societății de transport, precum și reprezentanții societății beneficiare”.

Infracțiunile sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual și uz de fals.

“Primul nivel al grupului infracțional organizat a fost constituit din conducerea executivă a societății ‘CFR Marfă’, compusă din directorul general Mihuț Constantin Crăciun, directorul Operațiuni Dezvoltare Daniel Ciobanu, directorul Departament Vânzări — Trafic Eugen Tudor, directorul Economic — Financiar Pavel Bărculeț, managerul juridic Silviu Valeriu Costea, directorul Trafic Constantin Alupoaie, directorul vagoane Florin Enache, șeful Biroului Urmărire Contracte Mariana Căpățână, șeful Serviciului Exploatare Vagoane George Niculescu. Aceștia ar fi inițiat vânzarea la bursa de mărfuri a celor 2.450 de vagoane la preț de fier vechi, prin subevaluarea lor și obținerea unui preț mai mic decât valoarea reală. Al doilea palier al grupului infracțional organizat ar fi fost reprezentat de către funcționarii din cadrul sucursalelor ‘CFR Marfă’ — Timișoara, Brașov, Iași, Galați, Craiova, Cluj, Constanța, iar al treilea palier ar fost constituit din reprezentanții SC Remat SA Călărași, beneficiara contractului”, precizează DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.