Mika Hakkinen – ambasadorul ROADPOL Safety Days, în 2021

Dublul campion mondial de Formula 1, Mika Hakkinen, este ambasadorul campaniei ROADPOL Safety Days, în 2021. Anunțul a fost făcut la evenimentul de lansare a campaniei, desfășurată în Mainz, Germania și găzduită, practic, de statul membru Cipru.

Mika Hakkinen

La eveniment a fost prezentat și un videoclip de campanie promoțională, cu participarea lui Mika Hakkinen și a comisarului european pentru transporturi, Adina Vălean. Alți susținători de seamă ai Zilelor de siguranță ROADOL au participat la o sesiune de panel, în care au subliniat importanța unor astfel de campanii pentru creșterea siguranței rutiere nu numai în Europa, ci și la nivel global.

„Rămâi în viață și salvează vieți”

În discursul său de bun venit ca gazdă virtuală a evenimentului de lansare, Ioannis Mavrohannas, director al Direcției Trafic la Poliția din Cipru și membru al Consiliului Roadpol, a spus: „Campania ROADPOL Safety Days indică necesitatea de a răspândi mesaje importante privind siguranța rutieră, pentru a convinge utilizatorii drumurilor că respectarea regulilor de circulație trebuie să fie principala lor responsabilitate pentru a îndeplini sloganul campaniei, Rămâi în viață și salvează vieți”.

El a adăugat că unul dintre obiectivele ROADPOL este convingerea fiecărei țări participante să mențină și să promoveze niveluri importante de implicare a Poliției în perioadele dificile, când este posibil să se fi acordat atenția principală problemelor legate de pandemie.

Reprezentantul Ciprului a cerut, de asemenea, forțelor de Poliție Rutieră să evalueze și să analizeze efectul pandemiei asupra siguranței în trafic, indicând faptul că subiectul se numără printre principalele campanii din acest an.

„Putem, apoi, să schimbăm idei despre cum ne putem atinge obiectivele în viitorul apropiat și pe termen lung, pe baza relațiilor noastre puternice și a obiectivelor noastre comune”, a concluzionat Mavrohannas.

La rândul său, secretarul general al ROADPOL, Heinz-Albert Stumpen, i-a informat pe telespectatori despre celelalte teme ale campaniei din acest an, cum ar fi viteza inadecvată, distragerea atenției, alcoolul și drogurile și utilizarea centurilor de siguranță, el oferind informații despre elementele de bază ale campaniei.

„Zilele de siguranță ROADPOL se bazează pe trei piloni – acțiunea poliției, activități de prevenire, precum și angajamentul campaniei, pe care utilizatorii drumurilor îl iau pentru a respecta regulile de circulație, în special în această săptămână din septembrie, pentru a atinge obiectivul: zero decese pe drum”, a explicat Stumpen.

„Cutiile negre auto” ar trebui să înregistreze locul, data și ora accidentelor

În discursul său, președintele ROADPOL, Volker Orben, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la soarta proiectului privind viitoarele înregistratoare de date de eveniment (EDR), cunoscute și sub numele de Automobile Black Boxes („cutii negre” pentru mașini – analogie la denumirea populară a înregistratoarele de zbor), ce vor fi implementate prin noul Regulament general al UE privind siguranța (GSR) pentru autovehicule.

Volker Orben, președinte ROADPOL

„Cutiile negre auto” vor fi obligatorii pentru omologarea în UE a vehiculelor din categoria M1 (mașini), începând cu 6 iulie 2022. Niciun vehicul fără EDR nu va mai fi înregistrat în UE, începând cu data de 7 iulie 2024.

ROADPOL își menține ferm solicitarea ca EDR să înregistreze locația, ora și data evenimentelor rutiere. Într-o scrisoare transmisă către direcțiile generale ale Comisiei Europene pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri (DG GROW), Volker Orben a reiterat poziția ROADPOL. 

„Pentru o aplicare eficientă, Poliția are nevoie de o legislație solidă”, a declarat Orben. El a explicat că proiectul de lege dezactivează viitoarele cutii negre pentru a înregistra ora, data și locul evenimentelor, după cum reiese din documentul „EDR: Proiecte de elemente pentru Regulamentul UE”, întocmit de contractantul TRL. Iar acest lucru le va face inutile pentru investigarea cauzelor accidentelor rutiere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.