Ministrul Transporturilor a cerut control unic la urgenta

 

In perioada urmatoare, va fi emisa o Ordonanta de Urgenta pentru infiintarea unui organism de control unic in transporturi.

 

Ministrul Transporturilor Anca Boagiu a cerut elaborarea, pana la finalul lunii martie, a unui act normativ cu privire la controlul unic, ne-au declarat surse oficiale.

Noua structura creata, al carui nume este Inspectoratul de Stat pentru Controlul Activitatilor de Transport Rutier, va prelua atributiile de control ale ARR si CNADNR (pana in acest moment, nu s-a pomenit nimic despre atributiile RAR).

In acest context, controlul desfasurat in subordinea ARR si CNADNR va fi desfiintat, urmand ca personalul cu atributii in acest sens sa se regaseasca in noua structura creata.

Inspectoratul de Stat pentru Controlul Activitatilor de Transport Rutier se va finanta din venituri proprii constituite din 25% din valoarea contraventiilor aplicate si incasate, precum si de la bugetul de stat prin bugetul MTI.

Patrimoniul nou infiintatei institutii se va constitui prin preluarea unei parti din patrimoniul aferent activitatii de control a ARR si CNADNR, pe baza de protocol incheiat intre institutiile implicate.

Conducerea noului organism va fi asigurata de catre un consiliu de conducere format din 5 persoane, al carui presedinte este directorul general. Directorul General si ceilalti membri ai consiliului de conducere vor fi numiti si revocati prin ordin al ministrului Transporturilor si Infrastructurii.

Dorinta MTI de a emite intr-un termen atat de scurt un act normativ pentru infiintarea unui organism de control unic este surprinzatoare.

Amintim faptul ca la ora actuala, in Camera Deputatilor (Comisia de Industrii si Servicii) se lucreaza la un nou act normativ privind modificarea Legii Transporturilor (OUG 109/2005). Printre amendamentele depuse se numara si infiintarea unui corp de control unic.

Radu BORCESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.