Mita pe Podul Giurgiu


Un angajat al Agentiei de Control si Incasare Giurgiu a fost retinut, marti noapte, cu mandat pe 24 ore, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu, dupa ce ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) l-au prins in flagrant in timp ce primea mita de la un cetatean bulgar, in schimbul neaplicarii unei amenzi de 1.250 euro pentru ca ii lipsea autorizatia de transport international.

 

O persoana a sesizat la linia verde anticoruptie 0800.806.806 faptul ca, la tranzitarea Romaniei prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, angajatii CNADNR – Agentia de Control si Incasare Giurgiu i-au pretins 250 de euro pentru a nu-l amenda si a-i permite continuarea calatoriei catre un stat non UE. “Imediat a fost sesizat Biroul Judetean Anticoruptie Giurgiu, care a adus situatia la cunostinta procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu, fiind inregistrat denuntul persoanei, iar cu sprijinul Serviciilor Operatii si Tehnic din cadrul DGA, s-a procedat la identificarea faptuitorilor si la organizarea actiunii de prindere in flagrant. Astfel, aseara, in jurul orei 18.00, V. N., casier incasator la Agentia de Control si Incasare Giurgiu a fost prins in flagrant, in timp ce primea suma de 300 euro de la un cetatean bulgar pentru a nu-i aplica o sanctiune contraventionala in cuantum de 1.250 euro, pentru lipsa autorizatiei de transport international”, informeaza DGA.

Cel in cauza va fi prezentat Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventiva pentru 29 zile. Actiunea a fost organizata cu sprijinul unor lucratori ai Serviciului de Investigare a Fraudelor – Inspectoratul de Politie al Judetului Giurgiu si ai Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Giurgiu.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.