MTI verifica valoarea contabila a bunurilor imobile aflate sub sechestru la CFR SA, CFR Marfa si CFR Calatori

 

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, a numit miercuri, printr-un ordin, comisiile pentru stabilirea valorii contabile a bunurilor imobile existente in proprietatea CFR SA, CFR Marfa SA si CFR Calatori SA, aflate sub sechestru la data de 31.12.2010. Concret, va fi verificata veridicitatea datelor din evidenta contabila si a datoriilor acestor companii.

 

Masura vine ca urmare a analizei efectuate asupra situatiei financiare si rezultatului patrimonial inregistrat in ultimii 10 ani de Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” S.A., de Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa „CFR Marfa” S.A. si de Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori „CFR Calatori” S.A., prin care s-a constatat o crestere cu 2.248% a arieratelor la nivelul anului 2010. “In acelasi timp, ordinul ministrului Anca Boagiu se intemeiaza si pe angajamentul asumat prin Scrisoarea de intentie catre Fondul Monetar International, referitor la reducerea arieratelor acestor companii in anul 2011”, informeaza MTI.

In baza acestui ordin, Comisiile constituite la nivelul Companiei Nationale de Cai Ferate „CFR” S.A., Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa „CFR Marfa” S.A. si Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori „CFR Calatori” S.A. vor identifica toate bunurile imobile aflate sub sechestru la data prezentului ordin, vor stabili valoarea contabila a acestora, potrivit datelor din evidenta contabila si datoriilor, intocmind in acest sens o situatie de veridicitatea careia raspund. Comisia centrala, constituita in temeiul aceluiasi ordin la nivelul MTI, va analiza si va centraliza datele transmise de catre comisiile anterior mentionate, acestea urmand a fi prezentate conducerii ministerului. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.