Murgeanu: Parcare subterana si 14 strazi modernizate in Suceava, cu 28,8 milioane de euro

Razvan Murgeanu, secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a semnat, vineri, la Suceava, contractele de finantare din fonduri structurale pentru primele doua proiecte, in valoare de 15,5 milioane de euro, din cele cinci estimate de Primaria Suceava la 28,8 milioane de euro, pentru reabilitarea a 14 strazi, construirea unei parcari subterane, modernizarea parcurilor din gara Itcani, de langa microprimaria din Burdujeni si a pasajului CFR.

Centrul municipiului Suceava va fi, astfel, reabilitat si modernizat in urmatorii doi ani, in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Suceava fiind prevazuta finantarea prin Programul Operational Regional (POR) a cinci proiecte, in valoare totala de 28,8 milioane de euro. Primele doua contracte au fost semnate, pe langa reabilitarea celor 14 strazi fiind admis si proiectul de crestere a instalarea a 80 de echipamente de supraveghere, in special la scoli, gradinite, piete si parcuri.

Razvan Murgeanu i-a cerut primarului Sucevei, Ion Lungu, sa elaboreze pentru licitatii caiete de sarcini \”beton\”, pentru a evita problemele \”dintr-o Romanie in care sa contesti o licitatie a devenit o regula\”.

Primarul Ion Lungu a declarat ca acesta este cel mai important proiect promovat de municipalitate prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, ce cuprinde construirea unei parcari subterane cu aproximativ doua sute de locuri si amenajarea zonei centrale, incluzand si renovarea cladirilor. Pentru executarea acestor lucrari, municipalitatea va contribui cu aproximativ 4,5 milioane de lei, cheltuieli neeligibile, dintre care 500.000 de lei pentru devierea conductelor de utilitati si circa un milion de euro pentru consolidarea terenului in vederea construirii parcarii subterane. Prin acelasi program va fi reabilitat iluminatul public pe artera principala a municipiului si va fi construit un centru pentru sustinerea traditiilor bucovinene.

Un numar de 13 municipii, printre care si Suceava, desemnate de Guvern drept poli de dezvoltare urbana, au sansa de a fi finantate cu prioritate prin POR si fonduri bugetare pentru dezvoltare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.