Ninsori si viscol in 14 judete din estul si sud-estul tarii

 

Meteorologii au emis o atentionare meteo Cod Galben pentru judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Covasna, Vrancea, Galati, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea, Ialomita, Calarasi si Constanta, conform careia de sambata dupa-amiaza si pana duminica dimineata va ninge viscolit.

In cea mai mare parte a Olteniei, in Muntenia si in sudul Moldovei, sambata va ploua abundant, precipitatiile urmand sa depaseasca local 25-30 l/mp, putand ajunge pana la 50 l/mp in 24 de ore.

Si in Capitala va ploua \”insemnat cantitativ\” pe parcursul zilei de sambata, in noaptea de sambata spre duminica existand posibilitatea ca ploaia sa se transforme in lapovita sau ninsoare.

 

Atentionare hidrologica 4-5 decembrie

Hidrologii au instituit vineri Cod Portocaliu de inundatii pe raul Crasna (jud. Satu Mare), valabil pana duminica, ora 16.00. In aceeasi perioada, se instituie sau se mentine si Codul Galben de inundatii pentru mai multe rauri din vestul, centrul si sudul tarii.

  • Se instituie COD PORTOCALIU pe Crasna sector Craidorolt-Domanesti – jud. Satu Mare.
  • Se instituie COD GALBEN incepand cu 4 decembrie, ora 12.00, pe afluentii Argesului superior – jud. Arges; cursul superior al Prahovei, Teleajen si afluentii sai – jud. Prahova.
  • Se mentine COD GALBEN pe raurile: Tur (jud. Satu Mare), Barcau – sector Marghita-Salard (jud. Bihor), Crisul Negru (jud. Bihor si Arad), Bega Veche (jud. Timis), Jiu si afluentii sai de dreapta (jud. Hunedoara, Gorj, Dolj, si Mehedinti), afluentii Oltului inferior (Olanesti, Bistrita, Oltet, Topolog) – jud. Valcea.

Hidrologii precizeaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor vizate. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.