NIS, divizia petroliera a Gazprom, va investi in Romania


 

NIS, companie subsidiara a Gazprom Neft, divizia petroliera a Gazprom, vrea sa faca investitii in Romania de cateva sute de milioane de euro, in domeniul petrolier, pana in 2015. Este vorba despre dezvoltarea unei retele de 80 de benzinarii, prin care se vor crea circa 500 de locuri de munca. Pentru alimentarea acestor benzinarii se vor face importuri din Serbia.

 

Premierul Emil Boc a avut joi o intrevedere cu o delegatie a NIS, condusa de Kirill Kravchenko, director general pentru Serbia si director general adjunct pentru activele din strainatate al Gazprom Neft. Acesta a prezentat intentiile de dezvoltare in Romania. Seful Executivului a afirmat ca investitorii straini ca NIS, membru al Gazprom Grup, sunt bineveniti in Romania, in conditiile in care Guvernul sprijina proiectele generatoare de locuri de munca. La intrevederea de la Palatul Victoria au mai participat: Constantin Nicolaus Petri, director general adjunct al companei Gazprom Neft pentru industria de titei a Serbiei si director al departamentului pentru investitii si strategie, Alexander Churilin, ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, Ion Ariton, ministrul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri, Dan Iuliu Plaveti, presedinte al ANRE si Alexandru Patruti, presedinte ANRM.

Gazprom Neft, divizia petroliera a gigantului Gazprom, a platit acum 2 ani 400 milioane euro pentru 51% din actiunile NIS si si-a urcat participatia la 56,15% in luna martie a acestui an, pentru alte 40,3 milioane euro. Compania a aratat ca vrea sa-si tripleze productia de petrol si sa-si dubleze vanzarile pana in 2020, pentru a deveni liderul regional al pietei. ‘Inregistrarea subsidiarelor in Romania, Bulgaria, Ungaria si Bosnia este un pas al NIS catre realizarea strategiei de dezvoltare a afacerilor din regiunea Balcanica si prima faza a intrarii active pe aceste piete’, se arata intr-un comunicat transmis de NIS.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.