Nocturna Stadionului National e gata, dar meciul cu Argentina nu se mai tine

 

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a verificat, luni seara, nocturna instalata la Stadionul National “Lia Manoliu” – ce va fi botezat \’\’National Arena\’\’, pe motiv ca nu are pista de atletism. Edilul a fost insotit de reprezentantul UEFA, Kristoff von Vattenvyll, si de directorul FRF, Ionut Lupescu. Dupa numai cateva ore, a venit stirea-trasnet: meciul inaugural cu Argentina, programat pe 10 august, nu se mai joaca.

 

Construirea noului stadion este aproape gata: nocturna a fost instalata, gazonul a fost montat partial, lucratorii se concentreaza pe amenajarea intrarilor si iesirilor, iar Oprescu, pe parcarile si organizarea transportului pentru public, la inaugurarea din august. \”In acest moment putem spune ca ne aflam pe ultima suta de metri. Acum se pune gazonul si s-au facut probele de lumini si de sunet. Mai trebuie finisarile exterioare si sa dotam cele opt cabinete medicale, inclusiv cabinetul antidrog, care trebuie sa aiba toate cele necesare. In ceea ce priveste transportul, vom crea cateva linii speciale gratuite, astfel incat suporterii sa poata ajunge la stadion si apoi acasa. Pe data de 10 august ne vom vedea cu totii aici si ne vom bucura impreuna de meciul Romania-Argentina\” , a declarat Sorin Oprescu.

Primarul general a reamintit despre lupta lui cu consilierii generali pentru aprobarea managementului stadionului in parteneriat public-privat. \”In aceasta saptamana vom introduce pentru a patra oara pe ordinea de zi a CGMB acest proiect, cu explicatiile necesare, astfel incat managementul sa fie facut asa cum trebuie, de o firma cu experienta in domeniu. Va dati seama ce cheltuieli sunt cu stadionul, iar ele trebuie amortizate in timp, adica peste vreo 30 de ani, cand am sa renunt si eu la functia de primar, fiind foarte batran\”, a spus el in gluma, fara a adopta o pozitie de atac la adresa Consiliului General, majoritar PDL. Sau, poate ca s-a inteles cu premierul Emil Boc in timpul vizitei de saptamana trecuta la stadion, cand a anuntat ca Guvernul a alocat 35 de milioane de euro finaliziiea lucrarilor.

Kristoff von Vattenvyll a precizat si el ca managementul este foarte important, mai ales ca Bucurestiul va gazdui, in 2012, finala Europa League. \”Este un stadion foarte frumos, se vede ca a fost construit de oameni cu experienta in domeniu. Este nevoie, insa, de un management profesionist, avand in vedere evenimentele viitoare\”, i-a ridicat el mingea la fileu lui Oprescu.

Bogdan Hreapca, seful Directiei de Investitii si Dezvoltare din cadrul Primariei Capitalei, a explicat ca \”stadionul este terminat 100% in interior”. “Singurul lucru la care se mai lucreaza acum este gazonul, ce va fi montat integral in urmatoarele trei zile. Pe exterior mai trebuie asfaltat inelul periferic, iar pe gradene, la partea verde.

Impreuna cu constructorul si cu reprezentantul UEFA, Sorin Oprescu a discutat despre culoarea suprafetei antitrauma ce va fi montata peste stratul de asfalt turnat de jur imprejurul gazonului.

 

Lovitura de teatru: Messi nu mai vine

Federatia Argentiniana de Fotbal a anuntat marti dimineata, pe site-ul propriu, ca partida amicala cu Romania, de pe 10 august, a fost anulata. Sergio Batista, selectionerul echipei nationale de fotbal a Argentinei, a demisionat din functie luni, dupa ce formatia sa a fost eliminata in sferturile competitiei Copa America. In aceste conditii, cele 35.000 de bilete vandute deja romanilor trebuie returnate. Mai grav este insa ca “teapa” argentinienilor este de 600.000 de euro, suma achitata de Federatia Romana de Fotbal ca avans al contractului de 1,5 milioane de euro incheiat in octombrie. Banii erau platiti pentru ca romanii sa-l vada pe viu pe Messi.

Mircea Sandu, presedintele FRF, se declara consternat si ameninta ca se va adresa FIFA pentru daune substantiale. Totodata, el anunta ca Portugalia ar putea veni la Bucuresti in locul echipei Argentinei. \”Aceasta partida a fost angajata inca din luna octombrie a anului trecut. Clauza este foarte clara: pe teren trebuie sa fie Messi, Higuain si Mascherano. In cazul in care meciul cu Argentina nu va avea loc, atunci ma voi adresa FIFA si voi cere daune substantiale. Portugalia ar putea fi o varianta pentru inlocuirea sud-americanilor\”, a declarat Sandu.

In caz ca nu se va disputa niciun meci pe 10 august, suporterii echipei nationale isi vor primi banii inapoi pe tichete. O alta posibilitate este sa le foloseasca pentru meciul cu Franta, din 6 septembrie, cand ar putea fi decalata si inaugurarea stadionului.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.