Noi metode de cabotaj ilegal, în Danemarca

La sfârșitul lunii august, Poliția din Iutlanda Centrală și de Vest din Danemarca a realizat inspecții asupra vehiculelor comerciale grele, în zona Storebaelt, în cadrul cărora a fost oprit și un camion înmatriculat în Danemarca.

Sursa foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Camionul era condus de către un șofer macedonean, care a prezentat un document care certifica faptul că era angajat al unei companii de transport din Slovenia. Șoferul a prezentat, de asemenea, un document care declara că firma slovenă a închiriat camionul înmatriculat în Danemarca pe termen mai lung.

Comunicatul de presă al Poliției din regiunea daneză precizează faptul că este vorba despre un caz neobișnuit, în sensul că, de obicei, sunt întâlnite camioane străine implicate în acțiuni de cabotaj ilegal. Aceasta este prima ocazie în care a fost depistat un camion danez implicat în cabotaj ilegal, în Danemarca. „Deși transportatorii străini folosesc noi metode în încercarea de a ocoli legea, captura aceasta arată faptul că nicio metodă nu este sigură”, precizează documentul citat.

În timpul inspecției, poliția a putut stabili că acest camion a realizat curse regulate între Aarhus and Køge pe parcursul a 14 zile, fiind de părere că firma slovenă a realizat cel puțin 21 de operațiuni ilegale de cabotaj în Danemarca.

Compania slovenă de transport a primit o amendă de 210.000 de coroane daneze, iar camionul a fost confiscat, mai transmite Poliția din regiunea daneza.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.