Noul centru logistic de pe aeroportul din München, operațional

La aproximativ un an și jumătate de la începerea lucrărilor de construire, noul centru logistic de înaltă tehnologie de stocare de pe aeroportul din München este operațional, începând din 19 ianuarie.

De acum înainte, capacitățile de depozitare a filialei de retail Eurotrade, a filialei de catering Allresto și Flughafen München GmbH (FMG) vor fi combinate sub un singur acoperiș în clădirea din partea de nord-vest a site-ului aeroportului, potrivit comunicatului transmis ZIUA CARGO.

Suprafața totală a centrului logistic, inclusiv spațiile de depozitare externe, este de aproximativ 24.000 m2, ceea ce înseamnă că complexul are și o capacitate suficientă pentru a oferi spațiu de depozitare companiilor din afara grupului FMG.

Clădirea în sine are o lungime de 113 metri și o lățime de 76 de metri și acoperă o suprafață de aproximativ 15.000 m2. Include facilități precum un magazin de congelare de 300 m2, conceput pentru temperaturi de până la -20° C. În plus, clădirea dispune de un depozit frigorific de 100 m2 și un depozit cu spațiu pentru mai mult de 5.600 de paleți.

Centrul logistic are, de asemenea, un magazin complet automatizat de piese mici, cu aproximativ 32.000 de containere, din care o parte cu temperatură controlată, pentru a permite depozitarea și transportul mărfurilor sensibile la temperatură.

Numai gama de produse Eurotrade cuprinde peste 70.000 de articole livrate către aproximativ 50 de magazine de pe aeroport. Drept urmare, Eurotrade este utilizatorul principal al noului depozit. Mărfurile care sunt destinate zonei securizate a aeroportului pot fi transportate acolo direct după verificarea prescrisă în clădire.

Noul centru logistic este operat într-un mod eficient din punct de vedere energetic și ecologic, datorită tehnologiei inovatoare de iluminare cu LED-uri și a unui sistem fotovoltaic. Camioanele nu vor mai trebui să circule între aeroport și depozitele care erau utilizate anterior în Freising și Schwaig, aspect ce ajută, de asemenea, la îmbunătățirea echilibrului de CO2.

„Suntem încântați că am finalizat noul centru logistic în timp util, în ciuda circumstanțelor dificile actuale. Acest lucru înseamnă că aeroportul va fi echipat în mod ideal pentru a se asigura că întregul flux de mărfuri va fi eficient și durabil în viitor”, a declarat CEO-ul aeroportului, Jost Lammers, cu ocazia punerii în funcțiune a clădirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.