O bicicleta pentru fiecare

 

Primarul general Sorin Oprescu a lansat, marti, programul \”O Bicicleta pentru Fiecare\”, in cadrul caruia municipalitatea va acorda 400 de vehicule pe doua roti mai multor scoli, licee si institutii publice, punand astfel bazele unui sistem de inchiriere gratuita a bicicletelor la nivelul intregii metropole.

Primele 200 de biciclete administrative au fost oferite primelor 13 unitati de invatamant si sase unitati administrative incluse in program. Astfel, sase scoli generale, sase licee si Scoala pentru Deficienti de Auz nr. 2 “Sfanta Maria” au primit cate 10 bucati, iar Administratia Strazilor, Agentia de Mediu Bucuresti, Teatrul Odeon si Teatrul de Comedie, tot atatea. Administratia Gradinii Zoologice a primit 20 de biciclete. Proiectul face parte din campania Capitala Creste Verde, program ecologic al municipalitatii aflat anul acesta la a doua editie. Donatiile de biciclete vor continua pana la acoperirea intregului sistem educational din Bucuresti si al institutiilor publice.

Elevii din scolile generale, cu varste pana in 14 ani, vor folosi bicicletele doar prin curtea scolii, iar in afara ei vor putea merge doar insotiti de cadre didactice. De asemenea, vor putea sa participe la excursii cu bicicletele prin parcurile din Capitala, dar intotdeauna insotiti de un cadru didactic.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.