Ontanu aduce specialisti din Italia pentru strazi si parcaje in Sectorul 2

 

Specialistii municipalitatii din Milano vor participa la realizarea unor proiecte importante in domeniul infrastructurii rutiere si a parcajelor in Sectorul 2 al Bucurestilor, iar arhitectii si urbanistii ii vor ajuta pe cei romani la dezvoltarea urbanistica si a infrastructurii. Aflat la sfarsitul acestei saptamani intr-o vizita de lucru in Italia, primarul Neculai Ontanu a stabilit cu autoritatile provinciilor Genova si Milano domeniile in care vor colabora cinci institutii ale administratiei publice ale celor doua orase italiene. Insotit de Tiberiu Mugurel Dinu, consulul general al Romaniei la Milano, edilul Sectorului 2 al Bucurestilor a avut intalniri cu prefectul Provinciei Milano, Gian Valerio Lombardi, cu primarul orasului Milano, Letizia Moratti, cu prefectul provinciei Genova, Francesco Antonio Musolino, cu presedintele Consiliului Municipal Genova, Paolo Pissarello, si cu consulul onorific al Romaniei la Genova, Massimo Pollio.

Specialistii administratiilor publice locale din cele doua orase italiene vor colabora cu cei ai Sectorului 2 al Bucurestilor in domeniul proiectelor sociale, al dezvoltarii urbanistice si infrastructurii, precum si in realizarea unor proiecte importante in domeniul infrastructurii rutiere si a parcajelor in Sectorul 2 si in Bucuresti. Totodata, a fost stabilita conlucrarea dintre municipalitatea Milano si Primaria Sectorului 2 din Bucuresti, in vederea perfectionarii activitatii Politiei Locale a Sectorului 2, precum si realizarea in anul 2011 a unor schimburi de delegatii de tineri dintre cele doua autoritati publice locale. “Prefectul provinciei Genova si presedintele Consiliului Municipal Genova au precizat ca sunt inregistrati aici peste 3000 de rezidenti din Romania, persoane cu varste intre 30 si 40 de ani, care s-au integrat foarte bine in comunitatea locala si au o contributie importanta in cresterea capacitatii de munca. Prezenta lor este binevenita, in conditiile in care populatia orasului este imbatranita, iar conationalii nostri au fost angajati in servicii si alte activitati productive care duceau lipsa acuta de personal”, precizeaza Neculai Ontanu, intr-un comunicat.

Edilul sectorului 2 a pus bazele unui schimb de experienta cu administratiile locale italiene si in domeniul conservarii siturilor istorice si al cladirilor monument, domenii in care acestia exceleaza. “Oficialitatile din Genova s-au aratat interesate sa ne ofere tot sprijinul de care avem nevoie in Sectorul 2 si in Bucuresti, pentru restaurarea monumentelor si a cladirilor. Trebuie precizat ca, anul acesta, Genova este declarata capitala culturii europene si a fost ridicat la rangul de oras al Patrimoniului UNESCO, datorita inclusiv dragostei cu care italienii isi respecta traditiile, istoria si valorile culturale care fac parte integranta din patrimoniu sau”, mai spune Ontanu.

La Milano, primarul Sectorului 2 a aflat de la omologul sau Letizia Moratti si de la prefectul Gian Valerio Lombardi ca orasul este in plina dezvoltare, iar autoritatile investeste puternic in infrastructura si urbanism, avand in vedere ca in anul 2015 va fi gazda Expozitiei Mondiale similara cu cea care a fost anul acesta la Shanghai, Beijing. “In Milano traieste o importanta comunitate de romani, reprezentati de multe asociatii, iar in unele cazuri mai sunt, din pacate, conationali de-ai nostri care produc probleme autoritatilor. Reprezentantii autoritatilor locale ne-au explicat ca doresc sa colaboreze pentru integrarea tuturor romanilor care sunt bineveniti la Milano, deoarece sunt harnici si priceputi in realizarea unor multiple activitati”, conchide Ontanu in documentul remis redactiei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.