Oprescu a ordonat expertizarea tuturor podurilor

 

Primarul general Sorin Oprescu a dispus experizarea tehnica a tuturor podurilor din Bucuresti, avand in vedere ca toate au o vechime de 40-45 de ani. \”Absolut toate podurile din Capitala sunt evaluate, in prezent. N-a mai umblat nimeni la ele. Toata lumea constata cum cade cate ceva, si nu vreau sa punem in pericol viata oamenilor\”, a declarat Oprescu duminica.

 

Edilul-sef a adaugat ca Podul Muncii se afla in stadiu avansat de lucrare. \”Cel de la Muncii continua in reparatie, hidroizolatie. Acolo se vor largi si trotuarele pe relatia la dreapta spre Piata Alba Iulia. Am renuntat la mutatul liniei de tramvai, am scazut si costurile in felul acesta, si am si certitudinea ca, la fel, terminam acolo anul acesta, pentru a fi totul in siguranta\”, a precizat Oprescu.

Soferii au interdictia de a circula pe prima banda din Pasajul Muncii, pe sensul Dristor – Bucur Obor, iar masura se va prelungi pe tot parcursul anului, insa la un moment dat va fi valabila pentru a doua banda. La pasaj se executa lucrari de reabilitare si de modernizare, ce au inceput la 7 decembrie 2010 si vor fi finalizate la inceputul lui 2012. Valoarea proiectului este de 9,7 milioane de euro. Pasajul va fi hidroizolat, vor fi refacute liniile de tramvai, carosabilul, reteaua de contact, dar si peroanele de tramvai. De asemenea, bretelele vor fi supralargite la doua sau trei benzi pe sens, in functie de segment, trotuarele vor fi refacute iar in interior pasajul va fi reabilitat cu materiale estetice si fonoabsorbante.

Despre situatia podului de la Aviatiei, cel situat in zona blocului Elvila, Sorin Oprescu a precizat ca acolo se efectueaza lucrari de urgenta. Edilul a mai spus ca se lucreaza si pentru deschiderea bulevardului Matei Basarab, cel \”de pe vremea lui Ceausescu, care n-a fost functional niciodata\”.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.