Oprescu: Hala Matache va fi demolata si reconstruita putin mai sus

 

Hala Matache, care va fi demolata pentru a asigura legatura intre Piata Victoriei si Piata Parlamentului, va fi ulterior reconstruita dupa vechile planuri, a declarat, joi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, in timpul verificarii lucrarilor la obiectivul de investitii \”Penetratia Splaiul Independentei – Autostrada Bucuresti-Pitesti\”.

 

Decizia de demolare si de reconstruire a Halei Matache a fost luata de Municipalitatea Bucurestiului la cererea Ministerului Culturii. \”De la bun inceput, Ministerul Culturii mi-a spus ca merg pe ideea relocarii Halei Matache. Asta o sa facem, putin mai sus de locul actual, pentru ca pamantul este cumparat de noi si acolo o vom pune\”, a spus primarul general.

Edilul-sef a precizat ca mai sunt de declasat 6 cladiri aflate in patrimoniul istoric bucurestean. “In afara de Hala Matache, mai sunt cinci case. Daca o sa le vedeti, nu o sa intelegeti de ce figureaza in patrimoniul cultural. Astept studiile istorice, declasarea caselor si alternativa, dupa care trecem la realizarea zonei pietonale pe Calea Victoriei”, a argumentat el.

Sorin Oprescu a spus ca lucrarile la magistrala vor continua, daca timpul va permite acest lucru, precizand ca lucrarile la magistrala Nord – Sud au fost intarziate din cauza numeroaselor plangeri penale facute de Asociatia \”Salvati Bucurestiul\”. \”O sa ma indrept si eu impotriva lor, sa le cer o serie intreaga de despagubiri pe care le-a cerut constructorul. A stat o luna si jumatate\”, a acuzat Oprescu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.