Oprescu pe scena, cu seniorii Teatrului

 

De Ziua Mondiala a Teatrului, primarul general Sorin Oprescu a acordat diplome In Honoris unor mari artisti care, in acest an, sunt aniversati sub egida „Seniori ai teatrului si filmului romanesc”: Violeta Andrei, Eugenia Maci, Tora Vasilescu, Ion Besoiu, George Motoi, Florin Piersic si Radu Gheorghe.

 

\”Fiind ziua noastra, a artistilor, sarbatorim alti mari artisti care in primele luni ale anului 2011 au implinit o varsta rotunda\”, a spus directorul Teatrului Metropolis, George Ivascu, nominalizandu-i pe cei sapte mari actori: Ion Besoiu – 80 de ani, Florin Piersic si George Motoi – 75 de ani, Violeta Andrei – 70 de ani, Eugenia Maci, Tora Vasilescu si Radu Gheorghe – 60 de ani, care si-au sarbatorit ziua de nastere in prima parte a anului.

Evenimentul, organizat de Primaria Municipiului Bucuresti prin Teatrul Metropolis, a avut loc la Clubul Prometheus din Capitala. Cu aceasta ocazie, a fost lansat si noul proiect al teatrului, Metropolis Alternativ, realizat in parteneriat cu Fundatia Anonimul la Clubul Prometheus, unde vor fi prezentate productii ale Teatrului Metropolis. „Orson Wells spunea ca \”pentru ca are parul alb si sta in spate, la teatru, lumea se asteapta sa spuna lucruri interesante\”. Asta se asteapta lumea si de la mine acum, nu? Ei bine, cand rolul meu este sa dau diplome din partea Primariei pentru niste valori atat de mari, nu am cum sa spun, niciodata, ceva suficient de spiritual sau de inteligent. Asa ca, daca imi este permis, dati-mi voie sa ma bucur ca sunt aici si ca am onoarea de a avea alaturi oameni de o asemenea greutate. Ce poti sa spui cand stai langa George Motoi, langa Ion Besoiu sau langa Tora Vasilescu? Decat ca viata a fost generoasa cu mine si mi-a dat norocul de a da mana si de a fi contemporan cu dumneavoastra. Sunt norocos si privilegiat sa traiesc alaturi de astfel de oameni. Am trait o viata cu rolurile jucate de acesti oameni si nu exista nimic mai frumos decat sa ii vedem pe scena sau pe ecran. Teatrul jucat de dumneavoastra, domnilor, ne-a luminat vietile”, a spus Oprescu, in discursul sau.

Ziua Mondiala a Teatrului a inceput la Bucuresti cu inaugurarea stelei dedicate lui Radu Beligan pe Walk of Fame-ul din Piata Timpului. Ziua Mondiala a Teatrului a fost creata in 1961 de Institutul International de Teatru, in semn de apreciere fata de una dintre cele mai vechi arte, cea scenica. Este sarbatorita anual, la data de 27 martie, de Centrele ITI si de comunitatea teatrala internationala.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.