Opt milioane de lei pentru consolidarea a 24 de cladiri cu bulina rosie

 

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului vrea sa aloce anul acesta 8 milioane lei pentru proiectarea si executia consolidarii a 24 de cladiri incadrate la clasa I de risc seismic. Un proiect de Hotarare privind aprobarea programului de actiuni in acest sens a fost lansat in dezbatere publica de MDRT.

Pentru incadrarea in fondurile bugetare alocate, prin proiectul de act normativ se propune includerea in program a unui numar 24 de cladiri de locuit multietajate, aflate in diverse stadii de proiectare si executie a lucrarilor de consolidare, preluate din programul de actiuni pe anul 2010.

Vor fi luate in calcul cladirile cu contracte de proiectare si executie de lucrari de consolidare aflate in derulare la 1 ianuarie 2010 si cladirile la care urmeaza sa se organizeze contractarea executiei lucrarilor de consolidare. In aceste conditii, programul de actiuni pe anul 2010 cuprinde 11 cladiri cu lucrari de consolidare cu contracte in curs de executie la 1 ianuarie 2011 – in Bucuresti, Neamt si Tulcea -, si 9 cladiri la care urmeaza sa se organizeze contractarea executiei lucrarilor de consolidare – in Bucuresti, Sfantu Gheorghe si Harsova. Alte 4 cladiri figureaza cu proiecte de consolidare in curs de elaborare la 1 ianuarie 2011, dintre care trei in Bucuresti si una in Targu Mures. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.