Opt Smart Parking-uri in Sectorul 6

 

La un an de la inaugurarea programului de construire a parcajelor inteligente, Primaria Sectorului 6 a dat in folosinta opt module Smart Parking, ultimele doua putand fi inchiriate chiar acum in Drumul Taberei, la pretul de 100 lei/locul/luna, cu plata achitata integral pe perioada contractului – de minimum sase luni.

Din 15 septembrie, Primaria Sectorului 6 pune la dispozitia cetatenilor, spre inchiriere, locuri de parcare in doua module Smart Parking, recent construite in Drumul Taberei, pe strazile Meseriasilor si Ramnicel. Reamintim ca, in urma cu fix un an, primarul Cristian Poteras inaugura primul Smart Parking – sistem de parcare inteligenta, pe verticala – singura constructie de acest gen din Romania. De atunci au fost construite 8 astfel de module, de cate 24 de locuri fiecar – in total 192 de locuri de parcare pe verticala. Patru dintre acestea sunt situate in Drumul Taberei si tot atatea in Militari.

Dupa succesul inregistrat de sistemul Smart-Parking in randul posesorilor auto, Primaria Sectorului 6 are in plan sa mai construiasca astfel de module, in functie de bugetul disponibil. Sistemele sunt silentioase, nu afecteaza in niciun fel mediul inconjurator, si constau intr-un lift circular cu cod de acces personalizat pentru fiecare utilizator. Astfel, pe suprafata a doua autoturisme, sunt parcate, pe verticala, 12 masini. Autoturismele sunt, totodata, protejate de intemperii, praf si factori corozivi.

Cetatenii interesati sa inchirieze pot depune o cerere la Biroul Parcaje, Aleea Bistra nr. 1. Tariful, stabilit prin Hotarare de Consiliu Local, este de 100 lei/luna, iar plata se face integral pe perioada contractului – minimum sase luni. „Aceste locuri de parcare acoperite, unde masinile sunt in totalitate protejate, s-au bucurat de succes in randul locuitorilor din sector. Cererile sunt numeroase si, incercam, pe cat posibil, sa le onoram. Data fiind criza de locuri de parcare din toata Capitala si, in special, din cartierele aglomerate ale Sectorului 6, parcajul Smart se dovedeste o buna alternativa”, a declarat primarul Cristian Poteras.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.