Oraselul Copiilor, inchis pentru reconstructie

 

Primaria Sectorului 4 anunta sistatarea, incepand de joi, a activitatilor de agrement si de alimentatie publica in Oraselului Copiilor, pentru realizarea in bune conditii a lucrarilor de reamenajare si modernizare.

 

„Incepand cu 1 septembrie, vor fi sanctionati toti cei care vor incalca dispozitiile autoritatii locale pentru sistarea activitatilor din Oraselului Copiilor”, a avertizat primarul Cristian Popescu-Piedone, in timpul unui control-fulger in parcul de distractii. El primise sesizarea ca unii agenti economici care isi desfasoara activitatea in acest parc au realizat ilegal bransamente la reteaua de alimentare cu energie electrica. In 12 dintre cele 32 de locatii verificate s-a constatat lipsa contractului incheiat cu furnizorul de energie, a contoarelor, cat si bransarea ilegala la reteaua de distributie. De asemenea, alti 2 agenti comerciali erau racordati ilegal la iluminatul public stradal. “In toate aceste cazuri s-a realizat debransarea, iar reprezentantii legali ai societatilor au fost invitati la sediul Enel, pentru clarificarea situatiei”, a precizat edilul.

Reconstructia Oraselului Copiilor a fost scoasa la licitatie la jumatatea lui august, iar primarul Piedone a anuntat ca noul parc de distractii din Parcul Tineretului va avea plaje in forma de Tom si Jerry, balansoare suspendate, perdele de apa cu proiectii animate si o roata mare tip carusel. Lucrarile vor incepe in toamna, iar \”Tara lui Mos Craciun\” va fi inaugurata la 1 Decembrie, urmand ca restul obiectivelor sa se finalizeze in luna mai 2012. Primaria va pune la bataie 6 milioane de euro pentru acest proiect. Noul Orasel al Copiilor va permite accesul a aproximativ 60.000 de persoane.

In afara de roata imensa tip carusel, cu o inaltime de 170 de metri, parcul va avea plaje artificiale cu nisip si sezlonguri in forma personajelor Tom si Jerry si piscinele aferente, dar si bazine pentru adulti. Pe aleea principala vor fi amenajate fantani pietonale personalizate, fantani cu foc si perdele de apa in spatele carora vor fi proiectate desene animate. Un spatiu inedit este cel in care este configurat un nor, ploaie cu tunete si fulgere. De asemenea, in orasel va fi o cascada, iar langa ea o partie artificiala de schi, mai mica cu 30 de metri decat cea actuala. Taxa de acces in acesta zona ar putea fi una simbolica, de un leu.

Oraselul Copiilor a fost transmis in administrarea Primariei Sectorului 4 printr-o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, in luna iunie a.c.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.