Ordonanta “Jafului la drumul mare”

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania – CNADNR a mai comis o ilegalitate, fortand publicarea in Monitorul Oficial a unei modificari a Ordonantei 15 (taxa de utilizare a drumurilor nationale) fara consultarea prealabila a partenerilor de dialog social si fara a tine cont de pozitia comuna a patronatelor si sindicatelor.

Astfel, incepand cu 1 martie 2010, alaturi de amenda contraventionala platita pentru lipsa rovinietei la bordul vehiculului, utilizatorii romani, persoane fizice sau juridice, vor fi obligate la plata contravalorii pe un an de zile a rovinietei sub pretextul unei despagubiri, care insa nu da dreptul de utilizare direct proportional cu contravaloarea acesteia.

Practic, prin aceasta masura, contestata chiar si de oficiali ai ministerului, se sanctioneaza dublu aceeasi fapta, ajungand ca dreptul de utilizare sa fie obtinut numai dupa ce se plateste de 3 ori cuantumul taxei.

CNANDR continua sa surprinda utilizatorii cu masuri abuzive, ce tin cont numai de interesul acestei companii si de jocurile de culise ale celor ce conduc din umbra destinele drumurilor publice din Romania.

Constatam ca, din ce in ce mai mult, Ministerul Transporturilor devine subordonatul acestui sistem mafiot, coagulat sub formula unei societati comerciale de colectare a banului public, fara raspundere fata de nimeni si de nimic.

Lipsa de raspundere a CNADNR in \”contractul\” cu utilizatorul drumurilor duce la desfiintarea de drept a acestei intelegeri.

Astfel, pentru toate gropile si craterele din asfalt de pe drumurile publice din Romania, utilizatorii ar trebui sa fie despagubiti de CNADNR.

Cine isi asuma acum raspunderea pentru victimele si pagubele provocate de incompetenta CNADNR si de ce nu primeste utilizatorul banii inapoi pentru serviciile neprestate de catre companie?

FORT va ataca in contencios-administrativ aceasta masura legislativa si indeamna toti utilizatorii din Romania sa sustina acest demers. (Sursa: FORT)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.