Parcare pe acoperisul Pietei Progresul

 

Piata Progresul din Sectorul 4 al Capitalei va intra intr-un amplu proces de modernizare, in urmatoarele doua saptamani, iar la final cumparatorii vor avea la dispozitie 200 de locuri de parcare pe acoperisul cladirii.

 

Anuntul a fost facut marti de Stefan Florescu, directorul Administratiei Pietelor Sector 4, cu ocazia licitatiei deschise ce a avut loc la sediul institutiei. \”Caietul de sarcini impune, conform legii, niste reguli clare, si am dorit sa eliminam posibilitatea inscrierii unor firme fara potential real. S-a inscris Rotary Construct si vom analiza oferta lor. In 48 de ore trebuie sa publicam anuntul daca respecta cerintele impuse, iar in urmatoarele zile se poate semna si contractul de executie\”, a spus Florescu.

Edilul Cristian Popescu Piedone a anuntat inca din luna ianuarie ca va utiliza pentru acest proiect toate taxele stranse de Administratia Pietelor. “Se va ridica o cladire de tip parter plus un etaj, care va avea si o parcare supraetajata. Parcarea de pe acoperisul pietei va servi pentru necesitatile complexului, dar va fi si parcare de resedinta, pe timpul noptii. In noua Piata Progresul, modernizata, producatorii directi vor avea un spatiu propriu al lor. Suntem la granita cu judetul Giurgiu, iar producatorii vor fi importanti pentru pietele Sectorului 4. Pentru noua constructie se vor demola doar chioscurile de la fatada, restul vor fi reorientate\”, a spus primarul Piedone.

Noua Piata Progresul se va desfasura pe o suprafata de 7.000 mp, va avea subsol cu spatii tehnice, centrala centrala termica si de ventilatie, statie de pompare, parter si etaj, plus parcarea cu peste 200 de locuri, amenajata pe terasa. Primaria a decis sa inchida in aceasta perioada spatiul vechii piete si a mutat tarabele in spatele noului complex agroalimentar din apropierea Pietei Progresul.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.