Parcul Drumul Taberei, reconstruit cu fonduri europene

Ministrul Elena Udrea si primarul Cristian Poteras au semnat, astazi, doua contracte de 60 milioane lei, finantate din fonduri europene, pentru modernizarea Parcului Drumul Taberei si instalarea sistemului de supraveghere video in zona.

Modernizarea arhitecturala si peisagistica a Parcului Drumul Taberei va costa 75, 2 milioane lei, din care contributia Primariei Sectorului 6 este de 1,2 milioane de lei. Achizitionarea si instalarea sistemului de supraveghere video pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in Parcul Drumul Taberei costa 1,8 milioane de lei, din care 24.955 lei reprezinta contributia autoritatii locale. Durata contractului este de 12 luni.

Primaria Sectorului 6 al Capitalei a depus inca din 2010, spre finalizare, „Planul Integrat de Dezvoltare Urbana”, care cuprinde si cele doua investitii finantate prin Programul Operational Regio. “Proiectul se va materializa prin finantare nerambursabila de 98%, si numai 2% reprezinta contributia proprie a Primariei. Schimbarile la care va fi supus Parcul Drumul Taberei presupun lucrari la reteaua edilitara (sistem irigatii, iluminat, sistem apa potabila), realizarea aleilor, fantanilor, foisoarelor si punctelor de belvedere, precum si instalarea sistemului de supraveghere video. De asemenea, vor fi realizate noi puncte de recreere. La finalul lucrarilor, parcul va deveni unul dintre cele mai moderne din Bucuresti”, ne-a declarat primarul Poteras.

Iata ce se va realiza in plus:

• puncte de joaca pentru copii, in functie de categoria de varsta (1 – 3 ani; 3 – 6 ani; 6 – 12 ani);

• zona de expozitie pentru plante exotice;

• zona de concert, amplasata pe malul lacului;

• zona destinata animalelor de companie;

• zona pentru biciclete/role;

• zona fitness;

• zona mese sah;

• zona belvedere/pasarela pietonala;

• zona labirint.

Urmeaza crese, gradinite si sali de sport scolare

Potrivit Elenei Udrea, la MDRT sunt depuse 12 proiecte pentru Sectorul 6 al Bucurestilor.

“Proiectele vizeaza realizarea a trei crese si gradinite, in valoare de 5,5 milioane lei, doua sali de sport scolare, un bazin didactic de inot si reabilitarea unei sali de sport. Proiectul pentru Parcul Drumul Taberei este un proiect verde, pentru modernizarea spatiului in care vin sa se recreeze multi locuitori ai Sectorului 6, de toate varstele. Parcul va fi adus la standarde europene: vor fi regenerate peste 6 hectare de spatii verzi, vor fi construite locuri de joaca pentru copii – diversificate pe grupe de varsta si pe tipologii de activitati -, vor fi montate 320 de banci si 245 decosuri de gunoi, vor fi modernizati peste 25.000 mp de alei si vor fi create a 21 de noi locuri de munca”, a declarat ministrul Dezvoltarii, la semnarea contractului de finantare.

MDRT, in calitate de Autoritate de Management, gestioneaza Programul Operational Regional – Regio prin care, in perioada 2007 – 2013, sunt alocate 4,3 miliarde de euro, din care 85% reprezinta contributia Uniunii Europene, iar diferenta contributia nationala de la bugetul de stat si de la bugetul local.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.