Pasajul Baneasa, consolidat in regim de urgenta

 

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, joi, consolidarea in regim de urgenta a pasajului suprateran Baneasa, ce traverseaza calea ferata Bucuresti Constanta. Lucrarile vor dura 6 luni – fara oprirea totala a circulatiei – si vor costa 12 milioane de euro.

 

Consolidarea va costa circa 12 milioane de euro, bani suportati din bugetul Primariei Municipiului Bucuresti, din care peste 8 milioane de euro sunt alocati lucrarilor de constructie si montaj, 600.000 de euro organizarii de santier, taxelor si comisioanelor, iar 2 milioane de euro pentru proiectare si asistenta. De asemenea, municipalitatea are un fond de rezerva de aproximativ 1 milion de euro pentru eventuale cheltuieli neprevazute. Lungimea totala a pasajului este de 288 de metri, iar lucrarile vor fi finalizate in 6 luni.

Hotararea de consolidare a podului a fost luata in urma unei expertize tehnice effectuate in luna februarie, care a evidentiat deficiente grave la nivelul structurii de rezistenta a pasajului. Lucrarile se vor efectua concomitent cu reabilitarea liniei de tramvai si a carosabilului de pe Bd. Aerogarii. Pasajul nu va fi inchis circulatiei pe parcursul executiei lucrarilor, ci doar vor fi impuse restrictii temporare pe una sau doua benzi.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.