Pasajul Pipera, gata la sfarsitul anului

1

Pasajul suprateran din soseaua Pipera va fi gata pana la sfarsitul anului, structura de rezistenta a podului fiind finalizata in intregime, a anuntat, miercuri, Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

In urma cu ceva timp, edilul-sef promitea sa dea in folosinta pasajul in luna octombrie, dar acum estimeaza ca lucrarile vor fi gata la sfarsitul anului. “Asa cum puteti vedea, lucrarile sunt in grafic si am reusit sa depasim fazele care ingreunau construirea pasajului, astfel incat, cel mai tarziu pana la sfarsitul anului, bucurestenii sa poata circula pe pasaj. Mai ramane acum sa turnam covorul asfaltic, sa finalizam arterele locale la nivelul solului, sa refacem trotuarelor si peroanele pentru mijloacele de transport in comun, dar si sa finalizam segmentul curpins intre pasajul suprateran CF – Bucuresti Constanta si pasajul Barbu Vacarescu – Calea Floreasca. Incercam sa-l dam bucurestenilor cat mai repede, pentru care este in avantajul nostru, al tuturor\”, a declarat primarul general.

Proiectul “Supralargirea Sos. Pipera” vizeaza largirea la sase benzi a soselei fata de doua, cate sunt in prezent, intre Calea Floreasca si Calea Ferata Bucuresti-Constanta, plus construirea unui pasaj prin care sa se realizeze traversarea Bd. Barbu Vacarescu, pe de o parte, si a Caii Floreasca, pe de alta. Supralargirea Sos. Pipera este necesara pentru asigurarea accesului in zona de nord a capitalei dinspre A3, si nu influenteaza negativ circulatia pe Barbu Vacarescu, artera ce face legatura intre DN1 si inelul principal de circulatie. Realizarea lucrarilor de largire a soselei Pipera si pasajul denivelat vor reduce nivelul de zgomot in zona analizata, vor fluidiza circulatia auto, pietonala si a mijloacelor de transport in comun. Oprescu a spus ca sunt pregatite deja pentru montaj si panourile antizgomot, pentru a crea disconfort cat mai mic vecinilor din zona.

Pana in acest moment a fost realizata zona de structura de rezistenta a podului – fiind chiar depasite fazele decoloane forate, de radiere si de piloni – si se lucreaza la amenajarile de la nivelul solului, la refacerea trotuarului, retelei de iluminat public si sunt in curs de finalizare utilitatile ce au trebuit sa fie realocate si la reteaua NETCITY.

Valoarea contractului (nr. 6217/17.09.2009) este de 106,22 milioane lei, cu TVA inclus, iar durata de executie este de 18 luni de la inceperea lucrarilor. Acestea au fost demarate in august 2010, iar finalizarea tuturor exproprierilor necesare a fost posibila in februarie anul acesta. Lungimea pasajului va fi de 1.520 metri, iar latimea de 34 metri.

Constructorul este Asocierea PA&CO INTERNATIONAL SRL si F. KIRCHHOFF STRBENBAU GmbH Co KG, proiectantul – Search Corporation, iar consultantul – SC Consitrans SRL. Valoare contractului este de 106.022.831,34 lei, din care TVA 16.928.015,25 lei, executie – 100.974.125,19 lei si proiectare – 5.048.706,25 lei. Garantia de buna executie este de 8.909.816,34 lei.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.