Pasul Gutai inchis masinilor de mare tonaj

Traficul rutier a fost interzis, luni, masinilor de mare tonaj, pe DN18, ce leaga Baia Mare de Sighetul Marmatiei, din cauza ninsorii care a cazut neincetat si le-a impiedicat sa urce, indiferent ca erau sau nu echipate cu lanturi antiderapante.

 

In Pasul Gutai, circulatia a fost restrictionata pentru masinile de mare tonaj pe parcursul intregii zile, dupa ce doua tiruri neechipate corespunzator au blocat, pentru circa doua ore, soseaua. Insa si camioanele dotate cu lanturi au esuat in incercarea de a urca in pas, intrucat rotile au patinat si le-au rupt. In Maramures, a inceput sa ninga inca de dimineata de la ora 7:00, iar multi soferi au fost nevoiti sa se intoarca din drum pentru a-si lua echipamente antiderapante, cand au vazut stratul gros de zapada si niciun plug in actiune. Cei care s-au incumetat, totusi, pe drumul necuratat de omat, pana la urma s-au impotmolit si au asteptat sa fie tractati.

In aceste conditii, politistii rutieri au restrictionat circulatia pe ambele sensuri pentru masinile de mare tonaj, urmand ca, in cazul in care va ninge puternic, sa ia decizia de a opri traficul rutier pentru toate masinile. Chiar daca au incercat sa-i ajute pe conducatorii auto, mai mult decat a-i intoarce din drum si a-i sfatui sa se echipeze corespunzator nu au putut face. S-au instituit filtre in localitatile Baia Sprie si Mara, unde politistii le-au recomandat conducatorilor auto croiti sa traverseze Pasul Gutai sa-si echipeze autovehiculele cu lanturi antiderapante.

Probeleme similare au fost si in pasul Tihuta in Bistrita Nasaud, unde s-a circulat in conditii de iarna pe DN 17, care leaga Bistrita de judetul Suceava.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.