Patru centre intermodale de transfer marfuri din auto in feroviar si invers

 

Ministerul Transporturilor va construi la Brasov, Constanta, Timisoara si Suceava 4 centre intermodale de transfer al marfurilor din transportul auto in cel feroviar si invers. Primul centru va fi realizat intre localitatile Feldioara si Bod, pe DN13, valoarea proiectului fiind de 8 milioane de euro, a anuntat duminica, la Brasov, ministrul Anca Boagiu.

 

Astfel de centre sunt necesare pentru ca traficul este captiv, in momentul de fata, in proportie de 70% in transportul rutier, sustine ministrul Transporturilor, care vrea o combinatie intre cele doua tipuri de transporturi – feroviar si rutier.

Anca Boagiu a mai anuntat ca Municipalitatea Brasov si Ministerul Transporturilor vor face un parteneriat pentru igienizarea Garii Brasov, pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European ce va avea loc in 2013, la Brasov si pe Valea Prahovei. Totodata, in acest an va fi continuata construirea soselei ocolitoare a municipiului Sacele, cu inca 4 km pe langa cei 5,5 deja realizati.

Ministerul Transporturilor va aloca judetului Brasov 16 milioane de euro pentru consolidarea drumurilor nationale DN1 si DN73A, afectate de inundatii, precum si pentru reabilitarea DN73A, pe portiunea dintre Poiana Marului, Sinca Noua si Sinca Veche.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.