Perchezitii in Prahova, la un grup care a inselat firme de leasing

 

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiesti au efectuat, joi, 6 perchezitii domiciliare pe raza judetului Prahova, in vederea destructurarii unui grup infractional ce se ocupa cu fraude la firmele de leasing si alte operatiuni financiar-bancare frauduloase.

 

Potrivit unui comunicat DIICOT, grupul era format din 9 persoane si actiona raza judetelor Prahova, Dambovita si Ilfov. Membrii grupului, avandu-l ca lider pe Nicolae Ceapchie, au indus in eroare reprezentantii mai multor societati de leasing si ai altor societati comerciale si bancare, cu ocazia incheierii unor contracte, in scopul obtinerii de foloase materiale injuste. Valoarea prejudiciului este estimata la 10 milioane de lei.

La sediul DIICOT Ploiesti au fost conduse pentru audiere 16 persoane. In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire si aderare la un grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani.

Procurorii DIICOT au instituit sechestrul asigurator asupra mai multor utilaje folosite la infrastructura rutiera, a unui teren si a 7 imobile situate in Ploiesti.

Cercetarile au fost efectuate impreuna cu politisti din cadrul BCCO Ploiesti si cu sprijinul lucratorilor din cadrul IJJ Prahova si GMIJ \”Matei Basarab\” Ploiesti.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.